Epic Games aangeklaagd vanwege dans-emote in Fortnite

Epic Games aangeklaagd vanwege dans-emote in Fortnite

Epic Games is aangeklaagd door een choreograaf vanwege een dans-emote in de populaire battle royale-game Fortnite.

Choreograaf Kyle Hanagami, die onder andere met Britney Spears en Justin Bieber heeft gewerkt, klaagt Epic Games aan vanwege de 'It's Complicated'-emote die in augustus 2020 in Fortnite uitkwam en tot en met augustus 2021 verkrijgbaar was. Volgens zijn advocaten komt het dansje uit een video afkomstig uit 2017 waarin op Charlie Puth's nummer 'How Long' wordt gedanst. Daar is geen volgens hem geen toestemming voor gevraagd of compensatie voor betaald.

De advocaten hebben onderstaande vergelijkingsvideo naar buiten gebracht waarin te zien is dat de dansjes erg op elkaar lijken. Hanagami wil met de rechtszaak er voor zorgen dat de emote uit Fortnite verdwijnt. Ook wil hij compensatie ontvangen voor de winst die met de emote is gemaakt.

In 2018 werd Epic ook meermaals aangeklaagd vanwege emotes in Fortnite die volgens mensen gebaseerd waren op echte dansmoves. Zo claimde acteur Alfonso Ribeiro - bekend als Carlton uit The Fresh Prince of Bel Air - dat de Fresh-emote gebaseerd was op hem. Ook rapper 2 Milly klaagde Epic aan vanwege een emote. Ze wonnen het echter niet van het bedrijf, omdat het in de Verenigde Staten moeilijk is om individuele dansmoves vast te leggen. De laatste jaren worden er in Fortnite meestal wel credits gegeven aan de bedenkers van de dansmoves die met nieuwe emotes worden uitgebeeld.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat mensen allemaal wel niet doen voor geld. Wauw!

0
test

@Goodmushin Naja iets kopieren is niet netjes uiteraard, maar dans moves zijn zo uniek nog niet en zitten niet echt rechten aan vast denk. Maar dit lijkt wel erg op jat werk, maarja Toevoeging: ik weet hoe je kopieren schrijft maar dat is spam dus ik mag geen abn schrijven mijn excuses voor de kut filter

0
test

@GoofyZ3 Ja dance moves cmon :-) zoveel is afgeleid van en lijkt op elkaar. Gaat nergens meer over naar mijn mening. Whats next? Gezichtsuitdrukkingen? Hehe

0
test

@Goodmushin Dat doet Epic toch ook? Die kopieren shit ook alleen maar zodat meer mensen hun game zullen spelen.

0
test

@FishSt1ck Wie heeft auteursrechten op een dans Beweging dan?????? In destiny zitten bijvoorbeeld ook vergelijkbare dansjes wat is het probleem? Emotes en dansjes mogen niet gekopieerd want? Dat is niet leuk? Dan moeten heel veel dans scholen dicht..

0
test

we leven echt in de age of bullshit

0

Aanbevolen voor jou