Embracer wil voor april 2025 vijf The Lord of the Rings-games uitbrengen

Embracer wil voor april 2025 vijf The Lord of the Rings-games uitbrengen

Embracer Group is van plan om voor april 2025 vijf games gebaseerd op The Lord of the Rings uit te brengen.

Dat heeft het bedrijf gemeld tijdens het bekendmaken van diens financiële kwartaalcijfers. Het betekent niet per se dat de games worden uitgegeven door Embracer zelf. Het bedrijf kocht vorig jaar de rechten voor het uitgeven van media gebaseerd op The Lord of the Rings en The Hobbit - behalve films - dus alle games gebaseerd op deze franchise leveren het bedrijf geld op.

Eén van de games die voor april 2025 uit moet komen is The Lord of the Rings: Gollum, dat ergens tussen april en september dit jaar moet verschijnen. Die game wordt ontwikkeld en uitgebracht door Daedalic Enterainment. Verder werkt Free Range Games aan de co-op-survivalgame The Lord of the Rings: Return to Moria.

Embracer heeft verder laten weten in totaal 224 games op de planning te hebben staan, waarvan 31 stuks als AAA-games bestempeld worden die voor fiscaal jaar 2027 uit moten komen. Onder AAA-games valt volgens het bedrijf spellen die door meer dan honderd full-time-werknemers worden ontwikkeld. 94 games moeten er in de komende twee jaren uitkomen. Onder de grootste games die het bedrijf in de planning heeft, vallen de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic, de nieuwe Tomb Raider, Payday 3, de remake van System Shock en Hyper Light Breaker.

Het bedrijf laat tot slot weten dat het vijf projecten in samenwerking met Crystal Dynamics en Eidos Montreal in ontwikkeling heeft die voor april 2028 uit moeten komen. Naast de nieuwe Tomb Raider valt hier mogelijk ook een nieuwe Deus Ex-game en Perfect Dark, dat samen met Xbox-studio The Initiative ontwikkeld wordt, onder.

Embracer

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kwaliteit boven kwantiteit.

0
test

224 spellen in ontwikkeling. Kwantiteit boven kwaliteit?

0

Aanbevolen voor jou