Embracer koopt Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal

Embracer koopt Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal

Embracer Group heeft een overeenkomst met Square Enix bereikt voor de overname van Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal.

Dat hebben beide bedrijven aangekondigd. Embracer wordt daardoor niet alleen eigenaar van de studio's, maar ook van de franchises van deze ontwikkelaars, waaronder Tomb Raider, Deux Ex, Thief en Legacy of Kain. Het totale bedrag dat voor de overname wordt betaald is 300 miljoen dollar.

"We vinden het geweldig dat we deze studio's aan Embracer Group kunnen toevoegen", aldus Lars Wingefors, de CEO van Embracer. "We erkennen de fantastische IP's, het creatieve talent van een wereldniveau en de geweldige reputatie die de afgelopen decennia keer op keer zijn gedemonstreerd."

Vanaf nu zal de ontwikkeling van Square Enix-games gedaan worden door Square Enix Japan, Square Enix External Studios en Square Enix Collective. Het bedrijf blijft ook westerse franchises als Outriders, Just Cause en Life is Strange uitgeven.

Embracer blijft de afgelopen jaren in een gestaag tempo ontwikkelaars en uitgevers opkopen. Het bedrijf heeft tien overkoepelende uitgevers in handen, waaronder Koch Media, Deep Silver, THQ Nordic, Saber Interactive en Gearbox Software. Daaronder vallen meer dan honderd ontwikkelstudio's.

Crystal Dynamics onthulde eerder dit jaar te werken aan een nieuwe Tomb Raider-game. Het spel moet op Unreal Engine 5 gaan draaien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een van de betere overnames van Embracer group. Square Enix had altijd onrealistische verwachtingen van deze studios.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Denk dat ze erg opgelucht zijn om verlost te zijn van Square Enix. Nu hoop ik vooral op een mooi vervolg aan de Deus Ex franchise. Met de miljarden die worden rondgesmeten in de business op dit moment, vind ik 300 miljoen trouwens een koopje voor dit alles.

0
test

@COSMIC_TSAR Precies mijn gedachte. zeker als je ziet wat Sony voor bijv Bungie betaalde. Nu krijg je 3 studios voor "maar" 300 miljoen euro.

0

Aanbevolen voor jou