Elden Ring is grootste nieuwe IP in Europa sinds The Division

Elden Ring is grootste nieuwe IP in Europa sinds The Division

Elden Ring is de grootste nieuwe IP in Europa sinds het in 2016 verschenen The Division.

Dat blijkt uit verkoopgegevens die zijn geanalyseerd door GamesIndustry.biz. De FromSoftware-game is daarnaast de grootste gamerelease in Europa sinds Call of Duty: Vanguard in november vorig jaar.

Ook opvallend is dat Elden Ring in Europa het beste is verkocht op pc. De pc-versie is in dit continent verantwoordelijk voor 44 procent van de totale verkoop, gevolgd door PlayStation 5 met 27 procent, Xbox met 16 procent en PlayStation 4 met 13 procent.

Elden Ring was, met bovenstaande gegevens in het achterhoofd, logischerwijs de meest populaire game in Europa gedurende februari. De tweede plek was voor Horizon Forbidden West.

Elden Ring is sinds kort verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. De game is - typerend voor spellen van FromSoftware - uitdagend. Voor de pc-versie van de game is nu een mod verkrijgbaar die het spel makkelijker maakt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Interessant om te zien dat de PS5 al zo'n groot aandeel heeft.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Liquidshake Ja klopt, maar ik vind het ook interessant dat de PS5 afzet al twee keer zo groot is als de PS4

0
test

En toch denk ik dat heel veel mensen kopen voor de vette looks, sfeer, fantastische fantasy open wereld, de hype.. en zich vervolgens de pleuris schrikken en er al gauw niet meer naar omkijken omdat ze om de paar seconden dood zijn. Zo'n hardcore niche game die mainstream wordt is gewoon vragen om problemen. En natuurlijk weet ik dat er hier op hun forum echt wel wat die-hard-from fans zijn die zullen smullen van elkse seconden.. de bezoekers van game sites weten meestal wel karig door wat uitdagingen te slaan.. voor die gasten/dames is deze game dus wel gemaakt. Niet voor Jan-Piet de fifa speler die uit sociale druk van het schoolplein deze toch ook maar van Oma heeft gevraagd voor zijn verjaardag.. Dus ja; heel leuk voor From dat het spel een mainstream succes kent.. Ik denk alleen niet dat de mainstream hier tegenop gewassen is. Ik zou bijna willen zeggen mocht dat wel het geval zijn, dan heeft from een probleem met de achterban..

0

@kleinekoosjer ik denk dat je de meeste mensen van die "mainstream" waar jij over praat wat meer credits moet geven. Waarom zou dat hoekje niet ook gewoon van een game als deze kunnen genieten? Totaal andere game maar hell let loose is toch ook razend populair? Dit terwijl het 100x meer hardcore is dan een battlefield? Had je mij dat een paar jaar geleden verteld dan had ik ook gezegd: is niks voor de mainstream. Ik denk dat die mainstream namelijk meer dan toe is aan hier en daar een frisse wind qua content. Bijna elke AAA release in het standaard rijtje van jaarlijkse successen is geflopt. Misschien is die mainstream waar jij over praat toch wat veranderd.

0
test

@kleinekoosjer Met deze reeks van FROM is al gaande vanaf 2006/7 met Demon Souls, en uiteraard Darks souls 1/2/3 + Bloodborne. er zijn hier al tientallen miljoen games van verkocht, een enorme community heeft, dan is suggereren dat dit gewoon per ongeluk door mainstreamers gekocht wordt echt een rare aanname... Die mainstreamers die meestal niet verder komen als "OWJA dat is die game waarin je alleen maar dood gaat wolla", en sociale druk van het schoolplein komt momenteel niet verder als welk pakje in Fortnite hot is. Daarbij wil ik enkel nog toevoegen dat ik echt niemand gezien heb die de game terug heeft gebracht of er crap over praat (op een enkeling na) omdat de game te moeijlijk is... dit is de makkelijkste souls game in jaren. Net Radhan verslagen na 45x proberen.

0

@ali3n8tor Niet opgelet tijdens de loredumps zeker? Radahn is binnen een minuut dood als je hem besmet met Scarlet Rot. Heb 'm niet eens aan hoeven vallen :)

0

@ali3n8tor Je ziet hier wel veel over het hoofd wat meespeelt. Veel mensen kennen de From Soft games gewoon niet alleen door de giga hype om Elden Ring staat het in een keer in alle spotlights. Dat zorgt ervoor dat veel meer mainstream gamers de game ook proberen. Dat heeft niks met per ongeluk te maken maar is een logisch gevolg van het proces. Heel veel mensen kopen games zonder goed onderzoek te doen maar een From Soft game kun je veel over lezen alleen moet je gewoon zelf proberen om achter te komen wat je er van vindt als je van het actie genre houd.

0

@kleinekoosjer Klinkt alsof je het spel zelf pas een uurtje hebt draaien. Dit is zo totaal niet hardcore of niche meer. Onvergelijkbaar met Dark Souls en Bloodborne, al helemaal met de summons en het feit dat je met een beetje levelen vrijwel alle bazen in twee klappen dood hebt.

0
test

@Witty1889 Oh dan heb je het niet helemaal begrepen denk. Ik blijf meestal heel ver weg van from games. Grootste reden: Tijd (dit soort games verdienen heel veel uren) en ik ben zelf niet echt fan van het constante block, dodge, parry gebeuren en dan maar millimeters health van je tegenstander sleurpen (ik heb het over bosses) en zelf met 1 klap naar de getver gaan.. ofwel de typische from gameplay, het moet je gewoon liggen. Dus nee; ik heb nog niet gespeeld, wel een en ander meegekeken op streams. Mijn bovenstaande stukje was ook heel niet negatief bedoeld verder. Sommige reacties waren wat fel zag ik; maar ik vind het juist goed dat dit soort games er zijn. Schijnbaar heb ik mij vergist maar dacht toch echt overal te horen dat deze ook weer insane moeilijk was. Vandaar dat ik wat vraagtekens zet als zo'n game groot wordt bij het grote publiek. Is ie dan nog wel uitdagend genoeg voor fans van het eerste uur? Maar zoals Argos hierboven terecht stelt; misschien onderschat ik wel de hedendaagse mainstream gamer.

0

@Witty1889 De builds bestaan zeker maar dan heb je het wel over hele extreme gimp builds waar de meeste mensen niet achter komen of niet zullen gebruiken. Tevens breek je de game waardoor er in mijn ogen niks meer aan is.

0

@Witty1889 het is inderdaad echt veel gemakkelijker geworden. Maar nog steeds voor het Fifa Call of duty lamestream publiek nog te moeilijk en dan gaan ze maar liever dit meesterwerk afkraken. trieste doelgroep blijft het en ze moeten maar lekker Ubi games en andere trash blijven spelen.

0

@kleinekoosjer Het spel is waarschijnlijk schrikken indd voor veel nieuwkomers alleen als je even de tijd neemt (of iemand hebt die je op weg kan helpen) dan veranderd het vrij snel. Elden Ring is door het levelen en open world systeem veel toegankelijker. De grootste moeilijkheidsgraad heb je in het begin van de game waarna het makkelijker wordt als je veel ontdekt. Ik heb zelf geen problemen met de game alleen snap het moeilijke gedoe niet waarom de maker niet gewoon makkelijkere opties toevoegt wat het wel een aparte game zou maken omdat er niet veel verhaal in zit waardoor je meer een wereld gaat ontdekken en gear vergaren en je character bouwt. De maker van de game begrijpt niet dat veel mensen niet de uitdaging aangaan die hij wilt maar de game laten liggen. Ook vind ik het een flut argument omdat de moeilijkheid in de game als je eenmaal wat verder bent dus niet te vergelijken is met Dark Souls of Sekiro.

0

Aanbevolen voor jou