Elden Ring inmiddels 16,6 miljoen keer verkocht

Elden Ring inmiddels 16,6 miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd inmiddels 16,6 miljoen exemplaren van Elden Ring verkocht.

Dat heeft uitgever Bandai Namco aangekondigd tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers. Eind maart waren dat nog 13,4 miljoen verkochte exemplaren. In drie maanden tijd is het spel dus 3,2 miljoen keer verkocht.

Bandai Namco had positieve kwartaalcijfers om te presenteren, wat mede te danken is aan Elden Ring. De omzet is het afgelopen kwartaal met 21,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van games van de uitgever steeg zelfs met 54,6 procent.

Elden Ring verscheen afgelopen februari op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het spel is ontwikkeld door FromSoftware, de studio achter soulslike games zoals Dark Souls en Bloodborne.

Het spel scoorde een 9,5 op Gamer.nl: "Elden Ring leent een heleboel van Dark Souls en een beetje van Bloodborne en Sekiro. Met de blauwdrukken van die games in handen is FromSoftware gaan bouwen en bouwen. Het resultaat is een gigantisch goede openwereldgame die zowel qua schaal als detail een onvergetelijke indruk achterlaat, maar daardoor ook afschrikt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wow echt knap en wat een top game

0

Zit er middenin en geniet echt van deze game. De rare dingen die je tegenkomt terwijl je door de wereld banjert zijn echt geweldig. Heb er al uren in zitten en ben nog helemaal niet ver, gisteren pas een tweede boss verslagen maar waar ik bij een andere game ongeduldig wordt van de minimale progressie vind ik het in deze game allemaal goed. Heb die tweede boss na pas 15 pogingen verslagen maar voelde na de vijfde poging dat het zo gaan lukken.

0

Aanbevolen voor jou