EA toont volgens bedenker geen interesse in derde Alice-game

EA toont volgens bedenker geen interesse in derde Alice-game

American McGee geeft het op

Electronic Arts is niet van plan om American McGee een derde game in de Alice-reeks te laten ontwikkelen.

McGee probeert al geruime tijd een derde deel in de reeks van de grond te krijgen, maar op zijn Patreon-pagina laat hij nu weten het op te geven. "Ik heb alles geprobeerd om een nieuwe Alice-game te maken", zo meldt hij, maar EA zou "na interne analyses van de IP, marktconditie en het voorstel hebben besloten het project niet op zich te nemen".

McGee kan niet zonder hulp van EA aan de slag met een derde deel. "Ik heb niets te zeggen over de Alice-IP. Die is geheel eigendom van EA." McGee gaf in 2021 al aan een derde game in de reeks te willen maken, maar daar lijkt het nu dus niet van te komen.

McGee begon zijn carrière bij id Software, waar hij levels ontwierp voor games in de Doom- en Quake-franchises. Daarna ging hij aan de slag bij EA en werkte hij aan American McGee's Alice, een duistere versie van het Alice in Wonderland-verhaal. Dat spel verscheen in 2000. In 2011 kwam het vervolg Alice: Madness Returns uit. De reeks heeft in de afgelopen decennium een cultstatus gekregen en een schare groep fans gekregen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eeuwig zonde, heerlijke reeks.

0
test

@Dokter Caspari klopt, ben er ook best fan van

0

Aanbevolen voor jou