EA Sports heeft schijnbaar bijna deal met Premier League rond

EA Sports heeft schijnbaar bijna deal met Premier League rond

EA Sports zou bijna een nieuwe deal met de Premier League hebben gesloten voor toekomstige sponsoring en voetbalgames.

Dat claimt Sky News te hebben vernomen. Alle twintig clubs in de Engelse voetbalcompetitie zouden inmiddels zijn verwittigd. De deal zou zes jaren beslaan en er zou zo'n 488 miljoen Britse pond - omgerekend meer dan 550 miljoen euro - mee gemoeid gaan. Teams zouden er jaarlijks meer dan miljoen pond aan overhouden.

EA heeft op dit moment al een deal met de Premier League lopen, waardoor het bedrijf diverse onderdelen van wedstrijden sponsort - zo verschijnt het EA Sports-logo op de shirts van scheidsrechters. Ook mogen Premier League-teams en -spelers exclusief in EA's Fifa-reeks verschijnen. Die reeks gaat vanaf dit jaar overigens EA Sports FC heten, aangezien EA besloten heeft de licentie met Fifa niet te verlengen.

De nieuwe deal zou er voor zorgen dat deze wisselwerking intact blijft. Het zou de afspraken ook uitbreiden - waardoor de deal naar schatting twee keer zoveel waard is als de huidige deal die loopt.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

EA lacht uiteraard om dit soort bedragen, maar damn het gaat nergens meer over zulke bedragen. En zo zie je ook meteen dat er buiten EA maar weinig ontwikkelaars zijn, willen en kunnen dit soort rechten betalen voor een voetbal spel.

0

@AgeQned PES heb je natuurlijk nog. En in iets andere vorm natuurlijk FM

0

Aanbevolen voor jou