EA gaat geen Project Cars-games meer maken

EA gaat geen Project Cars-games meer maken

EA gaat geen vierde deel meer uitgeven in de racegameserie Project Cars. De franchise, die voor het eerst verscheen in 2015, komt dus tot een eind.

Dat meldt het gamebedrijf tegen de Britse website GamesIndustry. “Na geëvalueerd te hebben over het volgende Project Cars-project en de groeipotentie van de serie, hebben we besloten te stoppen met de ontwikkeling van de game”, luidt het statement. “Een beslissing als deze is moeilijk te maken, maar biedt ons de mogelijkheid om ons te richten op waar we wel ervaringen kunnen creëren waar fans van kunnen genieten.”

Het is onduidelijk wat er gebeurt met de werknemers van Slightly Mad Studios, de studio die jaren aan de serie werkte. EA zegt zoveel mogelijk ontwikkelaars op andere functies te plaatsen binnen EA Sports en andere racing games. In 2019 telde de studio zo’n 150 werknemers.

De eerste Project Cars-game uit 2015 was commercieel succesvol en kreeg daarom twee sequels: Project Cars 2 in 2017 en Project Cars 3 in 2020. Vooral het derde deel kon niet bij het succes van de eerste titel. Veel fans spraken hun onvrede uit over de arcade-achtige stijl van de game en de verkopen waren aanzienlijk slechter dan de vorige titels. Gamer beoordeelde die game met een 7.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Henk Fleisch!! Neinnnn!!

0
test

Das een goede overname geweest.. Eerst deel 3 om zeep helpen.. daarna hele franchise..

0

@kleinekoosjer Tja volgnummer 3 he. Het is haast vervloekt.

0
test

Ik dacht dat Project Cars van Namco Bandai was

0
test

@WvA Die hebben de eerste 3 games uitgegeven ja, maar de IP was altijd van Slightly Mad Studios. De studio is toen in 2019 verkocht aan Codemasters, en 2 jaar later kocht EA weer Codemasters waardoor ze dus ook de rechten van Project CARS in handen kregen.

0
test

@poklaan Ah check, thanks, ik dacht al :)

0

Aanbevolen voor jou