E3 is dit jaar volledig geannuleerd

E3 is dit jaar volledig geannuleerd

E3 is dit jaar volledig geannuleerd - de beurs wordt zowel fysiek als digitaal niet gehouden.

Dat heeft organisatie ESA laten weten aan diens partners. Het nieuws kwam naar buiten via Will Powers van Razer PR, maar inmiddels heeft de ESA zelf ook een statement naar buiten gebracht. "We gaan al onze energie steken in het houden van een fysieke en digitale E3 volgende zomer. Of je er nou vanaf de beursvloer of vanaf je favoriete apparaat van wil genieten, de 2023-show moet de gemeenschap, media en industrie terug bij elkaar brengen in een compleet nieuwe format en interactieve ervaring."

Het was in eerste instantie de bedoeling dat ESA de E3 dit jaar zowel fysiek als digitaal door zou laten gaan. De fysieke beurs werd in 2020 helemaal niet gehouden en in 2021 alleen digitaal. Tot het laatste moment zouden er gesprekken zijn gehouden over een mogelijke digitale editie, maar er zou bij uitgevers te weinig interesse zijn geweest.

Het feit dat E3 niet doorgaat, bleek voor veel bedrijven en media een goed moment om te praten over alternatieve plannen voor dit voorjaar. Zo kondigde IGN de terugkeer van Summer of Gaming in juni aan, waarin verspreid over meerdere dagen nieuwe trailers en game-aankondigingen worden gedaan. Ook Summer Game Fest van The Game Awards-presentator Geoff Keighley keert terug, zo werd op Twitter herbevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

1 April! ?

0
test

@warcryptic precies wat ik dacht ;) En mocht het dan toch echt waar zijn, dan denk ik dat dit het einde is van de E3 zoals we die V.C. kenden.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Zou het gek vinden als dit een 1 april grap is, omdat het al jaren slecht gaat met die beurs. Wel jammer overigens.

0

Aanbevolen voor jou