Dragon's Dogma 2 officieel aangekondigd

Dragon's Dogma 2 officieel aangekondigd

Capcom heeft vannacht Dragon's Dogma 2 officieel aangekondigd.

De aankondiging werd gemaakt door regisseur Hideaki Itsuno aan het einde van een livestream waarin het tienjarige bestaan van de eerste game werd gevierd. Hij meldde dat de game "in ontwikkeling is", maar verdere details werden niet gegeven.

Na de aankondiging stuurde Capcom echter een persbericht uit met iets meer details. Zo draait de game op de RE Engine van de uitgever. Ook werken twee andere ontwikkelaars van het eerste deel - art director Daigo Ikeno en level designer Kenichi Suzuki - mee aan het vervolg. Meer details moeten in de toekomst worden gedeeld.

Dragon's Dogma kwam in mei 2012 uit op PlayStation 3 en Xbox 360 en heeft in al die jaren een cultstatus verkregen. Een jaar later kwam een nieuwe versie van de game uit, Dragon's Dogma: Dark Arisen, die in de loop van vorig decennium ook op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch is uitgekomen. In 2020 gaf Netflix ook een zevendelige animatieserie gebaseerd op de game uit.

Er gingen al geruime tijd geruchten over een mogelijk vervolg. Deze werd namelijk zowel in een datalek van Capcom in 2020 en in de GeForce Now-lek vorig jaar vermeld.

Watch on YouTube
Dragon's Dogma 2

Dragon's Dogma 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

Awesome!!! En dat in de RE engine, die is echt fantastisch.. kan niet wachten. Deel 1 is episch

0

Aanbevolen voor jou