Dolby Vision en Atmos toch niet twee jaar exclusief op Xbox-consoles

Dolby Vision en Atmos toch niet twee jaar exclusief op Xbox-consoles

Dolby Vision en Dolby Atmos is toch niet twee jaar exclusief voor games op Xbox-consoles. Het ging volgens Microsoft om een foutje.

Gisteren werd kort op de Franse, officiële Xbox-website gemeld dat beide technieken twee jaar exclusief op Xbox-consoles gebruikt kunnen worden voor games. 

Microsoft meldt aan The Verge-redacteur Tom Warren dat het artikel, dat inmiddels offline is, per ongeluk door een lokale Xbox-redactie werd geplaatst en dat er sprake was van foutieve informatie. Er is geen exclusiviteitsdeal. Wel komt Dolby Vision- ondersteuning voor games later dit jaar naar de Xbox Series X en S. Dolby Atmos is al beschikbaar.

Dolby Vision is een hdr-formaat, net zoals bijvoorbeeld HDR10. Met hdr kunnen beelden nog natuurgetrouwer en mooier weergegeven worden - bijvoorbeeld films, maar dus ook games. Dolby Vision moet met alle Xbox Series-games die al HDR10 ondersteunen werken, maar ook met oudere games die via de Auto HDR-optie worden geüpscaled. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dolby vision is ook al beschikbaar Michel, er is alleen nog geen game die het ondersteund. Maar sinds een maand of zo misschien iets minder is er een update geweest en staat er bij mij in xbox menu dolby vision for gaming en op welke hertz het kan 120 kan bevoorbeeld niet met dolby vision.

0
test

@hulstpower volgens mij is dit enkel nog voor insiders beschikbaar.

0
test

@FishSt1ck ik was insider maar ben er uit gestapt vanwege de bugs, maar heb de optie wel nu. En klopt het was even tijdelijk voor insiders. Maar kreeg het dus later toegevoegd.

0

Aanbevolen voor jou