Alles over Rainbow Six Mobile

Alles over Rainbow Six Mobile

Na PUBG Corporation, EA met Apex Legends en veel andere partijen durft ook Ubisoft met Rainbow Six de stap naar mobiele platforms te zetten. Nu Rainbow Six Mobile officieel is aangekondigd voor iOS en Android is het tijd om de feiten op een rijtje te zetten.

Rainbow Six Mobile betreft in feite een mobiele versie van Rainbow Six Siege. Dat betekent geen gekke top down-versie van het spel of grote aanpassingen aan de gameplay, maar Rainbow Six zoals we het gewend zijn: een first-person shooter waarin tactiek op de eerste plaats staat. Ubisoft geeft aan dat het bewust lang heeft gewacht met een mobiele versie van Rainbow Six Siege. Nu, vindt Ubisoft, is de technologie ver genoeg om Rainbow Six eer aan te doen op mobiele apparaten.

Compromissen

Om het spel op mobiele platforms te laten werken, zijn er enkele compromissen gedaan. Ze verschillen immers significant van pc en consoles, zoals op het gebied van schermgrootte voor een gedetailleerde HUD en op het gebied van besturing – bluetooth-controllers daargelaten.

Zo is er bijvoorbeeld een optie toegevoegd om automatisch te schieten als je richt en een vijand in je vizier hebt. Dat betekent dus dat pure schietvaardigheden minder belangrijk zijn dan in de console- en pc-versie en het strategische element nóg meer op de voorgrond komt te staan. Ook is de mobiele versie op grafisch vlak natuurlijk niet zo gelikt als de normale versie van het spel, al valt dat in de praktijk reuze mee. 

Maps, modi en operators

Rainbow Six Mobile bevat ook maps en operators uit Rainbow Six Siege. Voor nu heeft Ubisoft onthuld dat spelers geval aan de slag met Bank en Border, welke daar nog aan worden toegevoegd is onbekend. 

De game wordt verder zoals gewoonlijk in twee teams van vijf gespeeld: een team van aanvallers en een team van verdedigers. De matches zijn daarbij wel ingekort: een potje wordt gewonnen wanneer een team twee van de drie rondes wint, in plaats van de gewoonlijke 4 rondes- uiteraard om wedstrijden behapbaar te houden voor onderweg. Wat gamemodi betreft bevat de game in ieder geval Bomb en Secure Area, Ubisoft kan helaas nog niets zeggen over welke modi de game nog meer bevat.

Op het gebied van personages weten we gelukkig wel een hoop. Qua verdedigende operators worden Mute, Smoke, Caveira, Valkyrie, Bandit en Rook in de game beschikbaar. Aan de aanvallende kant zien we in ieder geval Ash, Sledge, Hibana. Dokkaebi en Thermite, allemaal oude bekenden voor Siege-spelers.

Nog even geduld

Ubisoft doet duidelijk haar best om de intense, tactische gameplay naar mobiele platforms te vertalen, al hebben we de game helaas nog niet kunnen spelen. De eerste beelden van het spel komen in ieder geval beter uit de verf dan je zou verwachten van een mobiele versie van een gecompliceerd spel als Rainbow Six Siege. 

Er is verder nog maar weinig bekend over Rainbow Six Mobile, meer informatie wordt in de loop naar lancering ergens dit jaar onthuld. Dan wordt duidelijk of Ubisoft, in navolging van PUBG en Fortnite, de volgende mobiele shooterhit in handen heeft.

Rainbow Six Mobile verschijnt in 2022 voor iOS en Android.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou