'Diensten als Game Pass dragen bij aan populariteit Yakuza in het Westen'

'Diensten als Game Pass dragen bij aan populariteit Yakuza in het Westen'

Diensten zoals Xbox Game Pass hebben volgens de ontwikkelaar van de Yakuza-reeks bijgedragen aan de populariteit van de franchise in het Westen.

Dat meldt Masayoshi Yokoyama, de baas van ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku, in een interview met Twinfinite. "In het Westen is het publiek zeker toegenomen. Het is moeilijk om in te schatten of dat komt omdat de reeks multiplatform is of omdat het genre en het hoofdpersonage zijn veranderd in Yakuza: Like a Dragon, of beide."

Hij vervolgt: "Persoonlijk denk ik dat abonnementsservices zoals Game Pass, waarmee mensen de eerder verschenen games kunnen spelen, enorm hebben bijgedragen aan de toename van het publiek."

Bijna de gehele Yakuza-reeks staat sinds 2020 op Xbox Game Pass. Ook de meest recente game, Yakuza: Like A Dragon, staat sinds release op de service. De afgelopen tijd zijn de Yakuza-games ook op PlayStation Plus Premium en Extra geplaatst.

Onlangs zijn meerdere nieuwe Yakuza-games onthuld. Daarbij valt op dat de Yakuza-naam wordt ingewisseld voor de letterlijke Japanse vertaling, Like a Dragon. De nieuwe hoofdgame in de reeks gaat Like A Dragon 8 heten. Verder is er een remake in de maak van spin-off Like A Dragon: Ishin en is ook een nieuwe spin-off Like a Dragon Gaiden aangekondigd.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik heb al heel wat games ontdekt dankzij gamepass die ik normaal gesproken nooit zou kopen. Ben nu bijvoorbeeld aan Persona 5 begonnen, dat had ik nooit gedaan zonder gamepass

0
test

@Ziminar same here voor Persona en Yakuza.

0
test

@Ziminar Ik hoop dan ook dat je er een toffe tijd mee gaat hebben :-)

0

@Mr.Happy Waar ik nooit zo goed doorheen kan kijken is die Japanse mafheid om het even oneerbiedig uit te drukken. IK moet echt proberen daar doorheen te kijken. Ik ga mijn best doen in ieder geval

0

Aanbevolen voor jou