Diablo 4 wordt volgens Blizzard niet pay-to-win

Diablo 4 wordt volgens Blizzard niet pay-to-win

Blizzard benadrukt nog eens dat spelers geen geld in Diablo 4 kunnen uitgeven om hun personage sterker te maken. Het spel wordt dus niet pay-to-win.

Dat meldt regisseur Joe Shely in een nieuwe kwartaalupdate op de Blizzard-website, waarin meer wordt verteld over de seizoenen die de game krijgt. Dit houdt in dat spelers elk seizoen met een nieuwe personage kunnen beginnen. "Daardoor kunnen ook spelers die vorig seizoen gemist hebben meedoen. Dit zorgt er voor dat de moeite die je doet en de skills die je hebt bepalen hoe krachtig je personage is." Hij vervolgt: "Dit ontwerp zorgt er voor dat alle kracht van een personage komt van het spelen van de game. Je kunt er niet voor betalen om krachtig te worden in Diablo 4."

Mederegisseur Joe Piepiora ging dieper in op de seizoenspas van de game. "Door Season Journey-missies te klaren boek je progressie in de seizoenspas. Dit is een nieuwe, Battle Pass-achtige manier om progressie te boeken naast de Season Journey. Op die manier ontgrendelen spelers nog meer beloningen door gewoon te spelen. De seizoenspas krijgt zowel gratis beloningen (waaronder cosmetische items, premium valuta en gameplayboosts) als betaalde beloningen (alleen cosmetische items en premium valuta)." De premium valuta kan in de in-game winkel gebruikt worden voor louter cosmetische items en dus niet om krachtiger te worden.

Blizzard benadrukt extra duidelijk dat spelers in Diablo 4 niet kunnen betalen om progressie te boeken, omdat dit voor velen een kritiekpunt is in de eerder dit jaar uitgekomen game Diablo Immortal. Het spel wist kort na release de laagste gebruikersscore ooit op Metacritic te krijgen. Een van de redenen is dat spelers tienduizenden euro's moeten uitgeven om krachtig te worden. Het lijkt er op dat Blizzard dit met Diablo 4 wil voorkomen. Diablo Immortal is in Nederland en België vanwege dit pay-to-win-principe overigens niet verkrijgbaar.

Diablo 4 moet ergens in 2023 uitkomen. Het spel komt naar pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One en bevat cross-play en cross-progressie.

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Uiteraard niet. Als ze dat zouden flikken zou haast niemand de game meer kopen. Mobiel is een ander verhaal omdat dat een andere markt is.

0
test

Ohh gelukkig. Als Blizzard het zegt zal het wel waar zijn.

0

Aanbevolen voor jou