De verdachte van de Grand Theft Auto 6-hack zit in jeugdgevangenis

De verdachte van de Grand Theft Auto 6-hack zit in jeugdgevangenis

De zeventienjarige persoon die verdacht wordt van de hack op Grand Theft Auto 6-ontwikkelaar Rockstar Games, zit momenteel blijkbaar in de jeugdgevangenis.

Dat heeft de Cyber Crime Unit van de Londense politie gisteren aan Eurogamer bevestigd. Eerder bleek al dat de verdachte was opgepakt en afgelopen weekend voor de rechter moest komen. De persoon in kwestie zou claimen niet schuldig te zijn aan de hack, maar wel hebben toegegeven zich niet aan borgtochtvoorwaarden te hebben gehouden. Het is op moment van schrijven niet bekend wat de volgende stap in de zaak wordt.

Eerder deze maand publiceerde een hacker diverse filmpjes van een vroege versie van Grand Theft Auto 6, waaruit onder andere blijkt dat het spel zich in Vice City afspeelt en dan er ten minste twee hoofdpersonages zijn. In de loop van vorige week hebben Rockstar en uitgever Take-Two geprobeerd zoveel mogelijk van deze filmpjes offline te halen.

Rockstar Games reageerde kort daarna op het lek: "Recentelijk is er ingebroken op ons netwerk, waarbij een onbevoegde derde partij illegaal toegang kreeg tot vertrouwelijke informatie van onze systemen en dit heeft gedownload, waaronder vroege ontwikkelbeelden van de volgende Grand Theft Auto. Op dit moment verwachten we niet dat onze live game-services hier onder zullen lijden of dat het op de lange termijn invloed heeft op de ontwikkeling van onze projecten."

De tiener die is opgepakt zou eerder dit jaar ook al zijn opgepakt voor het hacken van Microsoft en Nvidia en wordt geassocieerd met de hackersgroep 'Lapsus$'.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Veel plezier in de cel. Geniet lekker van de maaltijden en denk eraan: niet je zeepje laten vallen tijdens het douchen.

0
test

@chefry Waarom niet, lekker juist.

0
test

@chefry Ach ontneem die jongen nu niet het enige plezier. Daarbij als hij echt schuldig is aan hacken is hij gewend om via de achterkanten binnen te dringen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Ok! meneer de rechter.

0

@coola minderjarig is minderjarig, dus zo word je ook veroordeeld. Dat is hoe de wetgeving werkt. Iedereen doet wel eens domme dingen op die leeftijd.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 "De tiener die is opgepakt zou eerder dit jaar ook al zijn opgepakt voor het hacken van Microsoft en Nvidia en wordt geassocieerd met de hackersgroep 'Lapsus$'." Even zeggen dat het hacken en delen van deze codes kan leiden tot het in gevaar brengen van derden. Bedrijven en personen rekenen uiteindelijk op de veiligheid van een beheerder.

0
test

@Snoop213 Amen!

0

@coola de jeugdgevangenis is niet alleen voor de jeugd die kattenkwaad pleegt. Deze jongen kan wellicht nog een toekomst hebben en de maatschappij nog van dienst zijn. Hem langdurig in de gevangenis stoppen helpt daar niet bij. Hij is geen psychopaat of zo. Bij dit soort jonge gasten moet altijd rekening gehouden worden dat ze de consequenties van hun daden nog niet overzien zoals vrijwel alle pubers dat niet kunnen. Hij kost de belastingbetaler veel minder als hij na zijn straf gewoon weer aan het werk kan.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola zero tolerance

0
test

@Wiebelsnor Jij staat voor een gezellige wereld!

0

Aanbevolen voor jou