De gamereleases van september

De gamereleases van september

Remasters, remakes, sequels en volledig nieuwe ip’s: de gamemaand september heeft het allemaal! The Last of Us keert mooier dan ooit tevoren terug op de PlayStation 5, terwijl Nintendo Switch-spelers Splatoon 3 hebben om naar uit te kijken.

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP. Hiermee spaar je coins, ontgrendel je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer.

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl.

The Last of Us Part 1

2 september – PlayStation 5

De nieuwe uitgave van The Last of Us is misschien wel de meest besproken remake van de afgelopen jaren. Het spel – dat voor het eerst in 2013 uitkwam voor de PlayStation 3 en een jaar later een remaster kreeg voor de PlayStation 4 – ziet er vandaag de dag namelijk nog steeds hartstikke goed uit. Toch besloot Naughty Dog een remake te maken, waar het ook nog eens de volle mep voor vraagt. Het valt moeilijk te ontkennen dat The Last of Us Part 1, zoals de remake heet, er nog veel indrukwekkender uitziet. Daarnaast heeft de ontwikkelaar gameplayelementen uit The Last of Us Part 2 overgeheveld naar de remake en DualSense-functies toegevoegd aan het spel. Nu kunnen we enkel afwachten of het genoeg is om de verdeelde fanbase ervan te overtuigen dat deze remake de moeite (en het geld) waard is.

Koop The Last of Us Part I op Game Mania voor PlayStation 5.

The Last of Us

Steelrising

8 september – PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc

Steelrising is een actie-rpg van de Franse ontwikkelaar Spiders, die eerder onder andere Greedfall maakte. De game moet een toegankelijke soulslike worden, met uitdagende gevechtssystemen en een verhaal dat zich afspeelt in een alternatieve versie van de Franse Revolutie. In de gevechten met de vele eindbazen is het belangrijk om de aanvallen van de vijand te leren, ze op het juiste moment te ontwijken en het beste moment te kiezen om zelf toe te slaan. Dit zijn uiteraard bekende elementen voor soulslike-spelers. In deze alternatieve Franse Revolutie bezit de koning een leger van automatons, oftewel robots uit de renaissance. De speler neemt de rol aan van een Aegis, een automaton die afwijkt van haar taak. Alleen de speler kan de revolutie redden en de koning ten val brengen.

Koop Steelrising op Game Mania voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Steelrising

Splatoon 3

9 september – Nintendo Switch

In het eerste levensjaar van de Switch verscheen Splatoon 2 voor de hybride console. Het spel viel in de smaak, waardoor het allerminst als een verrassing kwam toen Nintendo het derde deel in de serie aankondigde. Maar om de fanbase opnieuw te motiveren om een Splatoon-game te kopen, moet Nintendo met de nodige nieuwe features op de proppen komen. Qua visuele stijl lijkt Splatoon 3 weinig nieuws te bieden, hoewel de game op gebied van wapens en maps zeker stappen heeft gezet. Bij lancering zitten er twaalf maps en meerdere gloednieuwe wapens in de game. Natuurlijk keren enkele bekende wapens en maps uit eerdere games ook terug. Ten slotte krijgt Splatoon 3 weer een verhaalmodus, die in vorige Splatoon-games verrassend leuk was.

Koop Splatoon 3 op Game Mania voor Nintendo Switch.

Splatoon 3

World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic

26 september – pc

Toen World of Warcraft: Classic uitkwam in 2019, waren de servers tijdelijk zó overvol dat het spel amper gespeeld kon worden. Frustrerend voor iedereen die niet kon wachten om in de klassieke versie van hun favoriete game te duiken, maar voor Blizzard ergens ook mooi: World of Warcraft kan dus nog steeds succesvol zijn. Nu probeert Blizzard dat succes na te bootsen met World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic. Deze klassieke versie van een van de meest geliefde WoW-uitbreidingen, die meer dan dertien jaar geleden voor het eerst verscheen, komt met enkele aanpassingen om de spelervaring beter te maken. Zo kan de speler zijn eerste Death Knight een stuk eerder krijgen, namelijk zonder dat je hiervoor level 55 hoeft te zijn. Het grinden moet daarmee verminderd worden.

lichking

Fifa 23

30 september – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Er is geen ontkomen aan: de jaarlijkse lancering van een nieuwe Fifa-game zit eraan te komen. Opmerkelijk is wel dat dit de laatste voetbalgame van EA wordt met de naam Fifa. Na Fifa 23 wordt de naam van de franchise namelijk veranderd naar EA Sports FC. Pakt EA nog eenmaal flink uit met de nieuwe Fifa-game? Dat valt reuze mee, want zoals Lars zegt in zijn preview (https://gamer.nl/artikelen/handson/fifa-23-wordt-bepaald-door-de-details/) moet Fifa 23 het vooral hebben van de details. De grootste veranderingen betreffen het vrouwenvoetbal, het nieuwe ‘Power Shot’, HyperMotion en verschillende technologieën die voor natuurlijkere animaties moeten zorgen. Of dit genoeg is om van de laatste Fifa-game een succes te maken, weten we eind september.

Koop Fifa 23 op Game Mania voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc.

Overige releases

  • Ooblets (1 september, Xbox One, Switch en pc)

  • LEGO Brawls (2 september, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

  • Biomutant (6 september, PlayStation 5, Xbox Series X en S)

  • Disney Dreamlight Valley (6 september, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

  • Temtem (6 september, Xbox Series X en S en Switch)

  • NBA 2K23 (9 september, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

  • Warhammer 40,000: Darktide (13 september, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

  • Metal: Hellsinger (15 september, PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc)

  • Outer Wilds (15 september, PlayStation 5, Xbox Series X en S)

  • The Diofield Chronicle (20 september, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, Nintendo Switch en pc)

  • Soulstice (20 september, PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc)

  • Test Drive Unlimited: Solar Crown (22 september, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

  • Deliver Us Mars (27 september, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

  • Life is Strange Remastered Collection (27 september, Switch)

  • The Legend of Heroes: Trails from Zero (27 september, PlayStation 4, Switch en pc)

  • Tunic (27 september, PlayStation 5 en PlayStation 4)

  • Valkyrie Elysium (29 september, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc)a

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver 19 september.

0
test

Warhammer 40,000: Darktide was toch uitgesteld?

0
test

@Wiepie Yep 30 november op PC en kort daarna op de Xbox

0

Aanbevolen voor jou