De gamereleases van juli

De gamereleases van juli

Juli is vaak wat rustiger als het om gamereleases gaat, maar dit jaar hoeven we ons zeker niet te vervelen. Met games F1 22, Stray en Xenoblade Chronicles 3 biedt juli namelijk voor ieder wat wils!

 

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl

F1 22

1 juli – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Formule 1 is populairder dan ooit, en met het huidige seizoen in volle gang kunnen fans niet wachten om ook in de nieuwe officiële F1-game te duiken. Wachten hoeft gelukkig niet meer, want F1 22 is al uit. Onze redacteur Sander is te spreken over de nieuwe editie, hoewel het wat betreft content nauwelijks een meerwaarde blijkt te zijn ten opzichte van F1 2021 – ook wel gekscherend het ‘EA-effect’ genoemd. Wat F1 22 in ieder geval wél biedt zijn nieuwe circuits, geüpdatete rosters en betere besturing van de auto’s. Voor veel Formule 1-fans zal dat genoeg zijn om ook deze editie weer aan te schaffen.

Bestel de game op Game Mania voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en Xbox One.

 

As Dusk Falls

19 juli – Xbox Series X en S, Xbox One en pc

As Dusk Falls wordt omschreven als een interactief drama, en wie de grafische stijl van het spel ziet begrijpt meteen waarom. Die oogt namelijk vrij uniek dankzij de manier waarop het fotorealistisch getekende beelden lijkt te animeren om een verhaal te vertellen. Het verhaal zelf draait om twee Amerikaanse gezinnen wiens levens in gevaar komen tijdens een gijzeling. Het lot van de personages ligt in de handen van de speler, die door keuzes te maken relaties kan beïnvloeden en zelfs invloed heeft op het lot van de families. As Dusk Falls belooft een spannend en aangrijpend verhaal te worden, vergelijkbaar met games als Detroit: Become Human en Heavy Rain, hoewel ook de vergelijking interactieve Netflix-film Black Mirror: Bandersnatch niet misstaat.

As Dusk Falls

Forza Horizon 5: Hot Wheels

19 juli – Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Forza Horizon 5 was zonder twijfel een van de beste racegames van 2021, nu het spel al zo’n acht maanden uit is hebben veel fanatieke racers het enorme Mexico waarschijnlijk al grotendeels verkend. Gelukkig maar dat de eerste dlc voor de deur staat, en het is er een die Forza Horizon-fans bekend voorkomt. De oranje banen van de kleine maar vlugge Hot Wheels-autootjes keren namelijk terug! Forza en Hot Wheels werkten voor het eerst samen in Forza Horizon 3, een uiterst succesvolle dlc die ontwikkelaar Playground Games ongetwijfeld alleen maar wil overtreffen in dit vijfde deel. Verwacht loopings, extreme snelheden en prachtige uitzichten.

Bestel de game voor Xbox One en Xbox Series X en S.

Forza Horizon 5

Stray

19 juli – PlayStation 5, PlayStation 4 en pc

Stray is de droomgame van elke kattenliefhebber. Het hoofdpersonage is namelijk letterlijk een kat, die in een futuristische en door mensen verlaten stad ronddwaalt. Wel lopen er mensachtige robots rond, waarvan de vraag is of ze net zoals veel mensen ook van katten houden. Hoe dan ook, Stray geeft de speler de unieke mogelijkheid om in de vacht van een poezenbeest te kruipen. Het enige nadeel aan deze game is dat hij vooralsnog enkel digitaal verschijnt, aangezien de ontwikkelaar al heeft laten weten dat de fysieke versie nog even op zich laat wachten. Digitaal is Stray echter al vanaf dag één speelbaar met een PlayStation Plus Extra- of Premium-abonnement!

Stray

Live A Live

22 juli – Switch

Live A Live is een remake van een klassieke rpg uit 1994. Het origineel uit de vorige eeuw is nooit in het Westen verschenen, iets waar met deze remake verandering in komt. Het spel krijgt in ieder geval een visuele oppoetsbeurt vergelijkbaar met de stijl van Octopath Traveler, het zogenaamde HD-2D. Live A Live bestaat verder uit zeven hoofdstukken die in willekeurige volgorde speelbaar zijn, en zich afspelen in verschillende tijdsperiodes met telkens nieuwe personages. Zo ontdekt de speler het oude China, feodaal Japan, het Wilde Westen en bemant hij zelfs een ruimteschip in de verre toekomst. Tel daar met passie ingesproken stemmen bij op, en Live A Live lijkt een uitstekende remake te gaan worden.

Bestel de game op Game Mania voor Nintendo Switch.

Live A Live

Digimon Survive

29 juli – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Vanwege de coronapandemie en een complete verandering van het ontwikkelingsteam heeft het even mogen duren, maar het verschijnen van Digimon Survive is eindelijk nabij. In tegenstelling tot voorgaande Digimon-games werkt vooral de camera van dit spel net iets anders. Digimon Survive heeft namelijk een tweedimensionale grafische stijl met een isometrisch camerastandpunt tijdens gevechten. Het verhaal richt op een groep tieners die tijdens een zomerkamp in een andere wereld belanden, waar een van de kinderen gekozen om geofferd te worden voor een monstrueuze god. Gelukkig hebben de kinderen hun Digimon-vriendjes ter beschikking om voor bescherming te zorgen.

Bestel de game op Game Mania voor Nintendo Switch.

Digimon Survive

Xenoblade Chronicles 3

29 juli – Switch

Bijna vijf jaar na de release van het tweede deel in de trilogie, is het deze maand eindelijk tijd voor Xenoblade Chronicles 3. Eigenlijk zouden we hier nog een paar maanden langer op moeten wachten, maar onlangs besloot Nintendo de game van september naar eind juli te verplaatsen. Voor het slot van de trilogie pakt de ontwikkelaar flink uit. Zo kunnen spelers aan de slag met maar liefst zes hoofdpersonen, die ondanks hun verschillen samen moeten werken om een groter gevaar te overwinnen: het losbreken van hun slavenbestaan. Natuurlijk doet de speler dit in gloednieuwe, prachtige omgevingen die erom smeken ontdekt te worden, met wat extra opties om het verkennen verder te stroomlijnen.

Bestel de game op Game Mania voor Nintendo Switch.

Xenoblade Chronicles 3

Overige releases

Gamedec (1 juli, Switch en pc)

Arcadegeddon (5 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc)

Yurukill: The Calumniation Games (5 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Switch en pc)

Matchpoint: Tennis Championships (7 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

Klonoa Phantasy Reverie Series (8 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

Madison (8 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch (12 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Switch en pc)

Hellpoint (12 juli, PlayStation 5 en Xbox Series X en S)

Time on Frog Island (12 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

XEL (12 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

Loopmancer (13 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

Rune Factory 5 (13 juli, pc)

Endling: Extinction is Forever (19 juli, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc)

Hazel Sky (20 juli, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc)

Several Steel (20 juli, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (26 juli, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc)

Train Valley (27 juli, PlayStation 4, Xbox One en Switch)

Bear and Breakfast (28 juli, Switch en pc)

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Wachten hoeft gelukkig niet meer, want F1 22 is al uit. Onze redacteur Sander is te spreken over de nieuwe editie, hoewel het wat betreft content nauwelijks een meerwaarde blijkt te zijn ten opzichte van F1 2021" Heeft Sander ook de VR functie die er voor de eerste keer in zit geprobeerd?

0

Aanbevolen voor jou