Cyberpunk 2077-studio schikt met investeerders voor 1,85 miljoen dollar

Cyberpunk 2077-studio schikt met investeerders voor 1,85 miljoen dollar

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red is tot een schikking gekomen met investeerders die het bedrijf aanklaagden vanwege misleiding. De studio betaalt hen in totaal 1,85 miljoen dollar - omgerekend bijna 1,64 miljoen euro.

CD Projekt Red betaalt de aanklagers in totaal 1,85 miljoen dollar uit, zo blijkt uit officiële documentatie. De investeerders zullen de zaak daardoor laten vallen. 

Diverse investeerders van CD Projekt Red klaagden het bedrijf na de release van Cyberpunk 2077 aan. De ontwikkelaar zou niet eerlijk zijn geweest over de staat van het spel op consoles. Op release werd Cyberpunk 2077 gehekeld vanwege de vele aanwezige bugs en andere problemen. De game werd zelfs uit de PlayStation Store gehaald. Eerder dit jaar werden de vier rechtszaken van de investeerders samengevoegd.

Het bedrag dat CD Projekt Red moet betalen is relatief laag, zeker vergeleken met de verdiensten die de release van Cyberpunk 2077 het bedrijf heeft opgeleverd. Alleen al in de maand van release ging er rondom Cyberpunk meer dan 563 miljoen dollar aan omzet om.

Sinds release heeft CD Projekt Red diverse updates voor Cyberpunk 2077 uitgebracht, waardoor meerdere bugs en andere problemen zijn weggewerkt. Volgend jaar moet er betaalde dlc voor het spel uitkomen. Ook staat in 2022 een versie voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S gepland.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Aantal weken gehaald voor 20 euro, gewoon spelen en dan is het goed te doen. Heel soms nog een bug (welk spel niet tegenwoordig) maar niks storend. In het begin viel me wel op dat er vaak twee of meer dezelfde NPC's in 1 ruimte zijn, niet op letten dan zie je dat het een gevarieerd spel is met een mooi verhaal.

0

Is dit spel op een XBox uit 2015 te spelen? Dus de eerste xbox one?

0

Aanbevolen voor jou