Conservatorium Hotel zit ongewenst in nieuwe Call of Duty, juridische stappen worden overwogen

Conservatorium Hotel zit ongewenst in nieuwe Call of Duty, juridische stappen worden overwogen

Het Amsterdamse Conservatorium Hotel overweegt juridische stappen te nemen, aangezien het hotel zonder enig overleg in Call of Duty: Modern Warfare 2 aanwezig is.

Dat meldt de Volkskrant. Het was al bekend dat Amsterdam is nagemaakt voor Call of Duty: Modern Warfare 2, dat vanaf vandaag verkrijgbaar is. Eén van de multiplayermaps heet Breenbergh Hotel en is gebaseerd op het Conservatorium Hotel. In de voorgevel zit een groot gat van waaruit zwarte rook opstijgt, en spelers gaan zelfs naar binnen om schietgevechten te houden. In onderstaande video is de map te zien.

Hotelmanager Roy Tomassen: "Wij hebben kennisgenomen van het feit dat het Conservatorium Hotel ongewenst het toneel is van de nieuwe Call of Duty. Meer in het algemeen zijn wij geen voorstander van games die het gebruik van geweld lijken aan te moedigen. De game reflecteert op geen enkele manier onze kernwaarden en wij betreuren dan ook onze kennelijke en ongewenste betrokkenheid." Wat voor stappen het hotel van plan is te ondernemen is op moment van schrijven nog niet duidelijk.

Ondanks dat spelers plekken aandoen die gebaseerd zijn op echte locaties, verzekert ontwikkelaar Infinity Ward dat de game geen commentaar levert op wat er gaande is in de wereld. Narrative director Brian Bloom aan PCGamesN: "Het is een entertainmentavontuur. Wat betreft echte mensen en echte plekken die echte dingen doen: dit is niet gebaseerd op echte gebeurtenissen." Infinity Ward of Activision hebben nog niet direct op de situatie rondom het Conservatorium Hotel gereageerd.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is vanaf vandaag verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Op 16 november komt daarnaast Call of Duty: Warzone 2.0 uit, dat net als Modern Warfare 2 is ontwikkeld door Infinity Ward.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hebben daar heerlijke gin en tonics

0
test

Organiseer een Tour of Duty in je hotel, rondleiding zoals de map, met een COD suite, big ass tv screen met COD MW2 erop, lekker eten en drinken en hark die boekingen binnen. Nee het beste idee wat deze manager kon hebben: aanklagen want wij zijn zo woke. Ik hoop dat ze het hotel eruit patchen en een keten van hun grootste concurrent daar voor in de plaats brengen.

0
test

@ali3n8tor Wat een ongenuanceerde reactie. Ten eerste: Wat heeft dit met woke zijn te maken? Ten tweede: Ik zou als hoteleigenaar ook niet geassocieerd willen worden met schietpartijen op mijn adres. Ook al is de naam ingame anders, visueel (extern) is het een heel ander verhaal. Ten derde: Ik denk dat de gemiddelde COD speler een trip naar Amsterdam plus een overnachting in het Conservatorium Hotel niet kan betalen, prijzen beginnen vanaf de 700 Euro voor een enkele overnachting. Om nog maar te zwijgen over alle extra's die je roept.

0
test

@Ashalar Een hotel gelegen in de meest criminele stad van het land, Amsterdam, omringt door drugs, s e x en misdaad. En dan huilen dat je geen geweld wilt aanmoedigen. Ja, het woord woke is wellicht verkeerd gebruikt misschien.. hypocriet of fake-woke zou misschien beter zijn.

0
test

@Ashalar ik zou het geweldig vinden als een populaire game een map heeft op mijn straatblok.

0
test

@ali3n8tor helemaal mee eens! Wat een aanstellers

0

Aanbevolen voor jou