CMA: 'Game Pass wordt duurder bij overname Activision Blizzard'

CMA: 'Game Pass wordt duurder bij overname Activision Blizzard'

Dat zou niet opwegen tegen het voordeel van Call of Duty op de service

De Britse waakhond Competition and Market Authority (CMA) claimt dat Xbox Game Pass duurder zou worden nadat Microsoft Activision Blizzard over zou nemen.

Eerder deze week bleek dat de CMA de overname van Activision Blizzard door Microsoft blokkeert. Als hoofdreden wordt Microsofts monopolypositie binnen de cloudgamingmarkt gegeven. Dit in navolging van de uitspraak van het Amerikaanse FTC, dat eerder al liet weten een rechtszaak aan te spannen om de overname tegen te houden.

Er is een meer dan vierhonderd pagina's tellend document gepubliceerd waarin de CMA het plan van Microsoft beschrijft en wat de overname voor impact zou hebben op de game-industrie. Zo zou het Microsoft in staat stellen het Xbox Game Pass-abonnement duurder te maken.

"We verwachten dat Microsoft reden heeft om de prijs van Game Pass evenredig te stellen aan de waarde van Activisions content. Zelfs een bescheiden prijsstijging (van Game Pass) zou relevante voordelen voor de consumenten significant reduceren of geheel elimineren." Oftewel: volgens de CMA weegt Call of Duty op Game Pass hebben staan niet op tegen een verhoging van het Game Pass-abonnement.

"We erkennen dat het voor veel consumenten aanlokkelijk is om Activision-content op Game Pass te hebben staan. Dat verklaart voor een groot deel de voorstanders binnen de reacties van het publiek die we tijdens dit onderzoek hebben ontvangen. Maar de optie om op deze nieuwe manier aan de content te komen - content die ook al op reguliere wijze gekocht kan worden op Xbox - weegt naar onze mening niet op tegen de schade die de overname de concurrentie (en uiteindelijk ook consumenten) berokkent in de snel groeiende markt voor cloudgamingservices."

Zoals eerder aangegeven wil Microsoft in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de CMA. Het is echter niet zeker dat dit het bedrijf iets oplevert, aangezien de overname dan uiteindelijk weer door de CMA gekeurd zou moeten worden. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 MS heeft geen interesse in enkel de COD deal die je noemt. Activision is een wankelend bedrijf wat sowieso opgekocht gaat worden. Het feit dat MS het wil opkopen is in feitte het beste wat Activision kan overkomen. Als je pech hebt valt het in handen van Tencent o.i.d.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou