Chinese gamers geven Life is Strange: True Colors negatieve Steam-recensies

Chinese gamers geven Life is Strange: True Colors negatieve Steam-recensies

Chinese spelers delen op Steam negatieve recensies uit aan Life is Strange: True Colors vanwege de aanwezigheid van een Tibetaanse vlag.

In de game zit een zogeheten 'Treasures of Tibet-winkel', waar een Tibetaanse vlag te zien is. Het gaat om een symbool van de Tibetaanse onafhankelijkheidsbeweging, terwijl China zelf volhoudt dat Tibet niet onafhankelijk is.

Hoewel de gemiddelde beoordeling van Life is Strange: True Colors op moment van schrijven nog 'erg positief' is, valt op dat de pagina met Chinese recensies vol staat met negatief getinte recensies. 

Life is Strange: True Colors lanceerde afgelopen vrijdag. De game is verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Later dit jaar komt ook een Switch-versie uit.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ook al zou Tibet niet onafhankelijk zijn, dan mogen ze toch best hun eigen vlag hebben? Vriesland en Brabant hebben dat ook en daar klaagt ook niemand over. (misschien andere provincies ook maar die vlaggen ken ik niet)

0
test

@-JK- Het zou alleen anders worden als Friesland zich serieus onafhankelijk zou verklaren, haar vlag pontificaal als nationaal symbool zou voeren op haar eigen feestdagen en zich in haar uitingen voortdurend tegen Nederland zou keren. Dan zou ook Friesland hier in Nederland problemen kunnen krijgen en zou haar vlag wel degelijk eenzelfde provocerende lading kunnen krijgen. Hiermee geef ik overigens geen mening weer over de Chineze houding jegens Tibet of over dit artikel; ik probeer enkel jouw voorbeeld meer vergelijkbaar te maken.

0
test

@Robert-Frans Dan nog zou dat voor mij geen probleem zijn, maar snap nu wel dat er meer lading is dan alleen een simpele vlag.

0
test

Mensen slaan tegenwoordig overal op aan. En dat is niet voorbehouden aan China, het Midden-Oosten of waar dan ook. Ook wij Westerlingen zijn exact hetzelfde en geen haar beter. Als er iets is wat ons niet bevalt, of ons tegen de borst stuit, zullen we dat laten merken, liefst met veel bombarie. Ik vind het eigenlijk erg kinderachtig gedrag, maar die Tibetaanse vlag werkt als een rode lap op een stier. Het ligt politiek zeer gevoelig, en dat weten de makers van dit spel maar al te goed. Deze reactie van chinese mensen hadden ze al kilometers van te voren kunnen zien aankomen. Maar toch hebben ze besloten om dit politieke statement te maken. Dom en niet slim. Ik denk dat ze - mits ze geld willen blijven verdienen aan deze game - die opzettelijk aangebrachte vlag beter kunnen vervangen door een neutrale vlag.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver goed gezegd!

0
test

@denver Doet me denken aan Magic the Gathering, die in 1 van hun verhalen een lesbische relatie aan het ontwikkelen was, maar toen het bijbehorende boek uitkwam opeens een 180 pulde omdat ze anders Rusland en China voor de borst zouden stoten. Na outrage van de community hebben ze daar vervolgens wel hun excuses voor aangeboden. Om die pagina met die excuses vervolgens te blokkeren voor Rusland en China.. (:

0
test

@Hellspawn Misschien moet je je even inlezen over de Tibetaanse kwestie en hoe China daar mee omgaat. En als je toch bezig bent lees je dan gelijk even in hoe China omgaat met de Oeigoeren. Ik hoop dat je je daarna je ogen uit je kop schaamt. China moet op elke mogelijke manier erop gewezen worden wat een gevaarlijk land het is in plaats van laf naar hun pijpen te dansen om ze vooral niet voor hun hoofd te stoten uit angst voor economische represailles. Zoals Denver zegt; dit soort intiatieven moeten worden toegejuicht.

0

@The_Stifmeister Precies. Ook Hong Kong valt hieronder. Hetzelfde geldt voor Qatar en het WK. Nu ga ik niet kijken maar dat zegt niks want dat zou ik sowieso niet doen. Maar zolang wij niks doen veranderd er ook niks.

0
test

@The_Stifmeister Ik begrijp niet waarom je dit schrijft en mij op de vingers probeert te tikken. Ik ken de Tibetaanse kwestie maar al te goed. Dat land is ingelijfd door China, iets wat absoluut niet klopt. Ik heb jarenlang het boeddhisme bestudeerd, dus dan kom je automatisch ook bij deze kwestie terecht. Maar wat mijn mening is, als je mijn bijdrage goed leest, is dat ik er tegen ben dat politiek gevoelige kwesties in videogames worden aangestipt of uitgewerkt. Ik wil dit liever zo veel mogelijk gescheiden houden. Misschien is dat niet altijd mogelijk, maar een vlaggetje in een game plaatsen waarvan je van te voren weet dat het gedonder oplevert, vind ik ongepast. Geef dan liever een deel van je winst aan arme Tibetaanse mensen, die politiek vluchteling zijn. Dat levert meer op dan een simpele provocatie.

0

Aanbevolen voor jou