CEO Microsoft is er zeker van dat Activision-overname doorgaat

CEO Microsoft is er zeker van dat Activision-overname doorgaat

Satya Nadella, de CEO van Microsoft, meldt dat hij er erg zeker van is dat de overname van Activision Blizzard goedgekeurd zal worden.

"Natuurlijk worden overnames van dit formaat onder streng toezicht gedaan, maar we zijn er erg zeker van dat het gaat lukken", aldus Nadella tegen Bloomberg.

Hij oppert daarbij dat er zo'n drie à vier bedrijven binnen de game-industrie zijn die een groter marktaandeel dan Microsoft hebben. "Dus als dit om concurrentie gaat, laat ons dan concurrentie bieden."

Eerder kondigde Microsoft al aan Activision Blizzard, de uitgever van Call of Duty, over te willen nemen voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar. Organisaties van over heel de wereld analyseren de deal nu om er voor te zorgen dat er geen sprake is van oneerlijke concurrentie na de overname. Sony gaf eerder al aan dat het oneerlijk zou zijn als Call of Duty exclusief op Xbox gaat verschijnen, maar Microsoft heeft al meerdere malen benadrukt die intentie niet te hebben.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat is op zich wel een heel slim antwoord. En ik denk ook dat de juridische afdeling van Microsoft dit eerst onder de loep heeft genomen voor ze het wereldkundig maken. Van concurrentie kunnen wij als gamer alleen maar profiteren.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Liquidshake Lol, touche

0
test

Zoals ze aangeven zijn er veel grotere bedrijven in de gamesindustrie. Denk aan Tencent die de ene na de andere gamestudio overneemt. Ze kunnen dan ook lastig deze overname tegenwerken wanneer MS bij lange na niet de grootste is en veel minder aankopen heeft gedaan.

0
test

@Riyakuya Wat velen schijnen te vergeten is dat Microsoft ook "Platform houder" is. Tencent of een Embracer group zijn geen platform houder dus kunnen in feite het niet binnen hun eigen eco systeem houden. Een platform houder die ook nog een die kant op gaat om de concurrentie naar buiten te duwen gaat problemen krijgen in de toekomst (en waarschijnlijk nu al). Dit is de reden waarom de marktwaakhonden er zo bovenop zitten. Dit is niet concurreren wat zij gaan, maar zijn uit om monopolie te kopen. Microsof roept altijd "wij willen dat iedereen onze games overal kunnen spelen". Ze zeggen er alleen niet bij dat ze hiermee bedoelen...."binnen onze eigen eco system".

0

@AveryJackson mwah, sony is nog altijd groter en heeft ook een eigen platform. We kunnen alleen maar wachten tot tencent ook met een eigen platform gaat komen.

0
test

@AveryJackson Iedereen? Generaliseren is in het algemeen niet verstandig. Gelukkig zie jij het, blijkbaar als enige hier, zoals het allemaal echt zit. Ik kan niet wachten op nog meer inzichten.

0
test

@AveryJackson hoe dan ook heb ik er vertrouwen in dat de deal doorgaat. De toekomst zal het uitwijzen.

0

Aanbevolen voor jou