CD Projekt Red stopt verkoop van games in Rusland en Wit-Rusland

CD Projekt Red stopt verkoop van games in Rusland en Wit-Rusland

CD Projekt Red heeft de verkoop van games in Rusland en Wit-Rusland stopgezet "tot nader order".

Dit vanwege de invasie van Rusland in Oekraïne die vorige week begon. Het Poolse bedrijf is niet alleen de ontwikkelaar van games als The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077, maar ook de eigenaar van de virtuele gamewinkel GOG. Ook daar geldt de huidige ban voor.

"De hele CD Projekt Group staat achter de bevolking van Oekraïne. Hoewel we niet een politieke entiteit zijn die direct landelijke zaken kan beïnvloeden, geloven we dat commerciële entiteiten die zich verenigen de kracht hebben om globale verandering in de harten en hoofden van gewone mensen te bewerkstelligen."

CD Projekt geeft daarbij aan dat het bedrijf weet dat gamers in Rusland en Wit-Rusland die niets met het conflict van doen hebben benadeeld worden door de keuze. "Maar met deze actie willen we de globale gemeenschap opzweren om zich te laten horen over wat er in het hart van Europa gaande is. Aan de broeders en zusters die vechten voor hun thuisland: blijf sterk!"

Diverse gamebedrijven reageren op verschillende manieren op de huidige invasie van Rusland in Oekraïne. Zo is gisteravond ook bekendgemaakt dat The Pokémon Company 200.000 dollar doneert aan GlobalGiving, waarmee de slachtoffers in Oekraïne worden bijgestaan. Quantic Dream - bekend van Heavy Rain en het aankomende Star Wars Eclipse - heeft 75.000 dollar gedoneerd aan UN Refugee Agency. Clash of Clans-maker Supercell - onderdeel van Tencent - doneert minstens 1 miljoen dollar. De Poolse studio Bloober Team haalt al zijn games, waaronder Layers of Fear en the Medium, uit de verkoop in Rusland en Wit-Rusland.

De afgelopen dagen kwamen er ook al diverse berichten naar buiten van bedrijven die zich achter Oekraïne scharen. Zo haalt EA alle Russische teams uit Fifa- en NHL-games en stopt de Oekraïense studio GSC Game World tijdelijk de ontwikkeling van Stalker 2 om zijn werknemers en diens familie bij te staan. John Romero heeft een nieuw Doom 2-level gemaakt waarvan alle opbrengsten naar organisaties die mensen in Oekraïne helpen gaan, terwijl de ontwikkelaar van This War of Mine alle recente winst rondom de game overmaakt naar het Rode Kruis - inmiddels is op die manier al zo'n 700.000 dollar opgehaald.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Geweldige actie! Maar waar blijven Sony, MS/Xbox en Nintendo? Waarschijnlijk zullen ze wel niks doen. Het zijn niet echt helden op dit gebied omdat ze bang zijn marktaandeel en winst mis te lopen. Business as usual voor deze partijen. Maar nogmaals hulde voor CD Project RED. Zij geven het goede voorbeeld.

0

Ik zou zelf bijna zeggen dat verkoop van entertainment in Rusland door moet gaan. Het houd buitenlandse cultuur beschikbaar voor het Russisch volk, andere landen verdienen er mee en Rusland zelf verdiend er minimaal aan. Dit soort dingen voelt meer gericht op het Russisch volk dan het land zelf.

0

Aanbevolen voor jou