CD Projekt heeft spijt van vraagtekens op Skellige-map in The Witcher 3

CD Projekt heeft spijt van vraagtekens op Skellige-map in The Witcher 3

Volgens ontwikkelaar CD Projekt Red heeft de Skellige-map in The Witcher 3: Wild Hunt achteraf gezien te veel vraagtekens.

Philipp Weber - die de campagne van de nieuwe The Witcher-game ontwerpt - gaf dat toe in een recente livestream van de ontwikkelaar waarin het twintigjarige jubileum van de studio werd gevierd.

Vraagtekens op de speelkaart van The Witcher 3 geven plekken in de spelwereld aan waar iets is te doen. Dit is in de meeste gevallen een kistje om te openen en items uit te halen. In het Skellige-gedeelte van de map zijn verhoudingsgewijs veel vraagtekens te vinden, vooral in de zee. Dit tot frustratie van veel spelers die alle vraagtekens op de kaart willen afgaan.

Weber was junior missiedesigner tijdens de ontwikkeling van The Witcher 3 en claimt deels verantwoordelijk te zijn voor de vele vraagtekens. Het was de bedoeling dat de vraagtekens eerder "random extra's" voor spelers zouden zijn die alleen zouden opvallen door zeemeeuwen die erboven vlogen, in plaats van een letterlijk vraagteken op de kaart. Dit is echter niet gebeurd en de ontwikkelaar ziet het uiteindelijk als "een fout". Weber verzekert spelers dat dit niet nogmaals gaat gebeuren in de nieuwe The Witcher-game.

Over de nieuwe The Witcher is nog vrij weinig bekend, behalve dat het een nieuwe saga start - mogelijk zonder Geralt of Rivia - en dat de game op Unreal Engine 5 draait. In het vierde kwartaal van dit jaar moet een current gen-update voor The Witcher 3 uitkomen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Veel leuker inderdaad als dit op een natuurlijke manier duidelijk gemaakt wordt in plaats van via een icoontje. Zoals dit soort dingen bij Ghost of Tsushima dit ook goed gedaan. Zorgt voor veel meer immersie, icoontjes jagen is echt niet leuk en niet meer van deze tijd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@coola vanwaar je behoefte om assassins creed er weer bij te betrekken? Puur uit interesse

0
test

@Ziminar tja, wat is niet meer van deze tijd? Dat jij het niet leuk vindt maakt het nog niet 'niet van deze tijd', iedereen heeft zijn/haar voorkeur voor bepaalde gameplay. Zelf heb ik liever wel dan zulke 'vraagtekens' dan te moeten gaan 'pixelhunten' (ofwel de hele wereld rond te moeten speuren hopen dat ik de visuele referentie niet mis). Vindt juist dat een hoop games tegenwoordig extra complex willen doen puur om de beperkte gameplay te verlengen.

0

@SuperDre nee daar heb je gelijk in, is mijn mening. Pixelhunten is ook niet leuk maar dat is dan ook niet wat ik bedoel, eindeloos zoeken naar iets is geen gameplay. Ik doelde meer op een natuurlijke aanwijzing in het spel. Zoals bij Ghost de wind een aanwijzing geeft waar je naartoe moet en zo zijn er meer dingen te bedenken hoe je de speler duidelijk kan maken dat er iets interessants in de buurt is. Vind ik persoonlijk leuker dan steeds naar een map te moeten switchen. Voelt een beetje als een todo lijstje in plaats van een game spelen. Maar ieder zijn voorkeur

0
test

Ik had er geen last van. Volume van de soundtrack omhoog, pilsjes erbij, en relaxed genietend van de schoonheid van de game.

0

@Red Dead Demon +1 die muziek was geweldig heb hem tegenwoordig nog steeds in mijn playlist staan na al die jaren.

0

Aanbevolen voor jou