Bungie sleept Destiny 2-cheater voor de rechter

Bungie sleept Destiny 2-cheater voor de rechter

Bungie heeft een streamer die beschuldigd wordt van cheaten in Destiny2 aangeklaagd.

De rechtszaak werd vorige week aangespannen en is gespot door The Game Post. Het gaat om Luca Leone die met zijn Twitch-kanaal miffysworld regelmatig streamt. 

De persoon in kwestie is volgens Bungie meermaals verbannen van Destiny 2 omdat hij gebruik zou maken van cheatsoftware. Leone zou dertien verschillende accounts gebruikt hebben om de ban te omzeilen. 

Daarnaast zou Leone meermaals bedreigingen hebben gemaakt richting Bungie en diens werknemers. Zo zou hij Bungie's kantoorgebouw hebben willen platbranden en hebben geclaimd dat specifieke werknemers "niet veilig zijn". Ook zou Leone accounts hacken en vervolgens verkopen op fora.

Het bedrijf wil schadevergoeding claimen via de rechtszaak. Voor elke keer dat Leone cheatsoftware gebruikte, wil het bedrijf 2500 dollar ontvangen, alsmede 150.000 dollar voor elke keer dat Leone het met handelsmerken vastgelegde werk van Bungie overschreed. Logischerwijs wil de ontwikkelaar ook dat de speler nooit meer Bungie-werknemers of spelers kan lastigvallen.

Vorige maand spande Bungie ook al een rechtszaak aan tegen een YouTuber die zich voordeed als het bedrijf en zo een aantal neppe DMCA-strikes richting andere content creators stuurde. Bungie eist van de persoon in kwestie meer dan 7,65 miljoen dollar aan schadevergoeding. Ook heeft Bungie onlangs een rechtszaak gewonnen waarbij een cheatbedrijf 13,5 miljoen dollar aan schadevergoeding moet betalen.

Onlangs werd de overname van Destiny-ontwikkelaar Bungie door Sony PlayStation afgerond. Verder is het mogelijk dat het bedrijf met het Chinese NetEase aan een mobiele Destiny-game werkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ok het is dus alleen meer dan cheaten alleen.

0

Haha wat een teringlijer, laat hem maar flink betalen ook. Zal wel een gefrustreerd, zielig gamertje zijn geweest die online is gaan bedrijgen toen hij zijn 1e ban kreeg. Triest...

0

Aanbevolen voor jou