Bordspel gebaseerd op Cyberpunk 2077 op Kickstarter geplaatst

Bordspel gebaseerd op Cyberpunk 2077 op Kickstarter geplaatst

Op Kickstarter is een crowdfunding gestart voor een bordspel gebaseerd op Cyberpunk 2077.

Hoewel de game Cyberpunk 2077 is gebaseerd op het gelijknamige rollenspel, lijkt het bordspel op Kickstarter vooral op de game gebaseerd te zijn. Cyberpunk 2077: Gangs of Night City - The Board Game wordt gemaakt door CMON, een bedrijf dat ook bordspellen als Rising Sun, Arcadia Quest, Zombicide en Blood Rage heeft gemaakt.

In het bordspel sturen vier spelers de verschillende bendes in Night City aan - Maelstrom, Tyger Claws, Valentinos en Voodoo Boys - en wordt er gestreden om het toe-eigenen van de criminele onderwereld. 'Street Cred' vrijspelen is daarbij belangrijk. Ook kunnen spelers Edgerunners inhuren in de vorm van bekende personages uit de game, waaronder Jackie Welles en Johnny Silverhand.

Het Kickstarter-project is nu al een succes: CMON zocht 100.000 dollar voor het project, en op moment van schrijven staat de teller al op meer dan 280.000 dollar. Mensen kunnen zelf bepalen wat ze overmaken, maar voor 110 dollar ontvangt men het bordspel wanneer het af is, inclusief figurines van personages als V en Evelyn Parker. Het is de bedoeling dat het spel rond juli 2023 wordt verstuurd. CMON heeft al tientallen keren via Kickstarter bordspellen gefinancierd en is zover bekend erg betrouwbaar.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben benieuwd hoe ze de bugs hebben toegepast in het bordspel (:

0
test

Beursgenoteerd bedrijf dat bij mensen om geld gaat lopen bedelen....

0
test

@poklaan Ik snap je, maar dit is wel de trend de laatste jaren. Ik speel ook graag bordspellen, maar ik heb nog nooit gehoord dat een borspeladaptatie van een game werd aanbevolen door een bordspelliefhebber. Zegt natuurlijk niks over of je er wel of niet plezier aan kan beleven, maar net zoals met films over computerspellen, het is meestal middelmatig of slechter, maar als bedrijf zijnde zou je gek zijn om niet te springen op de meestal gegarandeerde cashgrab (fans kopen meestal alles)

0
test

@poklaan Binnen de bordspellen, en binnenkort waarschijnlijk ook boeken, is het opstellen van de Kickstarter juist het verdienmodel. Je betaalt vooraf aan de ontwikkeling en je krijgt het dan geleverd... het is niets nieuws zegmaar.

0

Aanbevolen voor jou