Update: Bobby Kotick vertrekt mogelijk toch bij Activision Blizzard

Update: Bobby Kotick vertrekt mogelijk toch bij Activision Blizzard

Update: De huidige CEO van Activision Blizzard, Bobby Kotick, vertrekt mogelijk toch bij het bedrijf na de overname van Microsoft.

Dat claimen bronnen van The Wall Street Journal. Eerder vandaag bracht Microsoft een statement naar buiten dat in eerste instantie leek te suggereren dat Kotick aangesteld zou blijven, maar volgens WSJ klopt dat niet.

Het statement luidde als volgt: "Bobby Kotick blijft CEO van Activision Blizzard, en hij en zijn team blijven zich richten op het versterken van de bedrijfscultuur en het versnellen van de zakelijke activiteiten. Zodra de deal rond is, zal Activision Blizzard zich verantwoorden aan Microsoft Gaming-CEO Phil Spencer." Het statement is zo verwoord dat niet duidelijk is wat Kotick na de overname doet.

Eerder vandaag kondigde Microsoft aan bezig te zijn met de overname van Activision Blizzard, een deal waar naar verluid ongeveer 70 miljard dollar mee gemoeid gaat. Het is niet duidelijk wanneer de deal precies rond is.

Activision Blizzard ligt sinds vorig jaar onder vuur vanwege aanhoudend giftig en seksueel intimiderend gedrag op de werkvloer. Kotick zou volgens reportages jarenlang hebben geweten van de situatie en onvoldoende hebben gedaan om daar verandering in aan te brengen.

Kotick laat in het statement van Microsoft in ieder geval weten blij te zijn met de overname. "De combinatie van het wereldtalent en de uitzonderlijke franchises van Activision Blizzard en Microsofts technologie, toegang tot talent, ambitieuze visie en gedeelde inzet voor gaming en inclusiviteit, draagt bij aan de waarborging van ons blijvend succes in een steeds competitiever wordende industrie."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Pffff dit was wel de eerste persoon waarvan ik verwachtte dat ie eruit zou vliegen. Goed signaal geef je hier mee af.

0
test

@ali3n8tor Ja bizar, zo laten ze wel zien dat ze het niet echt afkeuren zoals ze zeggen.

0

@ali3n8tor Ja inderdaad, weg met die gast. Alleen al om een goed signaal af te geven had ik die gast eruit geknikkerd

0
test

Bizar. Want inderdaad, wat voor signaal geef je hier mee af? Zelfs commercieel gezien was het waarschijnlijk beter hem eruit te gooien zodat je kan zeggen ''Nu wij van Microsoft het overnemen komt het helemaal goed''.

0

Aanbevolen voor jou