Hoogtepunten: Bloober Team: 'We onthullen zo snel mogelijk waar we aan werken'

Hoogtepunten: Bloober Team: 'We onthullen zo snel mogelijk waar we aan werken'

Bloober Team, bekend van games als The Medium en Layers of Fear, onthult "zo snel mogelijk" toekomstige projecten waar het aan werkt.

Daarmee reageert CEO Piotr Babieno tijdens een interview met IGN indirect op geruchten dat de studio werkt aan een remake van Silent Hill 2. Insider Nate the Hate gaf eerder deze week aan dat te hebben vernomen. Konami zou samen met externe partners aan meerdere Silent Hill-games werken, waaronder de remake in samenwerking met Bloober Team. Vorige week lekten er ook al screenshots uit van een mogelijke nieuwe Silent Hill-game.

Babieno liet weten niet te kunnen reageren op de geruchten, al werd vorig jaar al naar buiten gebracht dat er wel een samenwerking met Konami tot stand is gekomen en dat Bloober Team voor de uitgever aan een bestaande horrorfranchise werkt. "We kunnen nergens op reageren, want we hechten waarde aan de relaties die we met onze partners hebben." Hij vervolgt: "Maar we doen zo snel als we kunnen een aankondiging over onze toekomstige projecten. Dan weten jullie veel meer. Officieel."

Babieno gaf ook aan dat het belangrijk is voor de ontwikkelaar dat het een eigen draai kan geven aan games die ze maken, ook al gaat het om een franchise van een andere uitgever. "Als we niet ons eigen verhaal kunnen vertellen en niet onze creatieve vrijheid krijgen, is het niet logisch, want dan maakt Bloober Team geen geweldige game. Als je gevangen zit, kun je niet vliegen."

Officieel is er vooralsnog in ieder geval geen nieuwe Silent Hill-game of remake van een eerder Silent Hill-deel aangekondigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Denk of bij sony of micro showcase

0

Aanbevolen voor jou