Blade Runner: Enhanced Edition verschijnt vandaag

Blade Runner: Enhanced Edition verschijnt vandaag

In de loop van vandaag moet Blade Runner: Enhanced Edition uitkomen op pc en consoles.

De game kan als het goed is voor zo'n 10 euro gekocht worden op pc, Switch en PlayStation- en Xbox-consoles. Het spel is ontwikkeld door Nightdive Studios, de ontwikkelaar van de aankomende System Shock-remake en diverse remasters zoals Doom 64 en de Turok-games.

De klassieke point-and-click adventure Blade Runner van Westwood Studios verscheen in 1997. Dat was opvallend, want de film waarop de game gebaseerd is verscheen al in 1982. In plaats van een gemakkelijke kopie van de film, werd spelers een gedeeltelijk gerandomiseerde adventure voorgeschoteld. Personages hadden een real-time schema die ze aanhielden en er waren ook verschillende eindes.

Deze remaster is grafisch verbeterd. Zo draait het spel op de KEX-engine, dezelfde engine die gebruikt wordt voor System Shock: Enhanced Edition en de Turok-games. Spelers kunnen verbeterde graphics, animaties en tussenfilmpjes verwachten, alsmede de mogelijkheid om de besturing aan te passen en controllers te gebruiken. Het spel draait in 60 fps (in plaats van 15 fps in de oorspronkelijke versie).

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Fantastische game, zo ontzettend sfeervol. 10 euro is echt een koopje. Kan het iedereen aanraden.

0

@The_Stifmeister Vooral omdat het uit de stal van Nightdive komt. Wat een helden. Naast de genoemde games serveert KEX ook de Quake, Blood en Powerslave Exhumed remasters. Stuk voor stuk geniaal. Als iemand ze eens het idee influistert om een remaster te doen van Vietcong... :)

0
test

@The_Stifmeister Maar dan wel het origineel neem ik aan? Niet dat gedrocht dat ze enhanced edition noemen? Als ik die beelden zie is de sfeer uit het orgineel totaal verdwenen door al die gladgestreken personages. Deze game verdient eigenlijk een complete remake.

0
test

@Fr3nzy Ja dat viel mij ook gelijk op, heel veel detail in de textures is weggevallen met het upscalen. Maar het voordeel is dan wel weer dat je deze versie nu overal op kan spelen, de originele is alleen te krijgen op GOG.

0
test

@Fr3nzy Ik snap wat je bedoelt maar hoe meer deze gekocht wordt, hoe groter de kans op een remake :)

0

Ontzettend van genoten toen deze uitkwam eind jaren 90. In die tijd kwamen veel van dit soort adventures uit, zoals als Phantasmagoria, 11th hour, Omicron (met David Bowie!) en natuurlijk de Tex Murphy games. Of deze game fraai oud geworden is, ondanks de botoxlaag die grafisch verscherpt, is de vraag. De sfeer lijkt op deze manier nogal clean en grafisch is het vooral gepolijst, maar niet verbeterd. Natuurlijk, voor een tientje mag je niet meer verwachten dan dit, maar of het de game eer aan doet? #doubt

0

@0ldSk00l Je kunt altijd de versie pakken die in ScummVM gespeeld kan worden. Een tientje op GOG. Keuze is altijd fijn, er zijn nu eenmaal mensen die net doen alsof de ogen verstuikt raken als ze pixels (/voxels) zien. Ondanks dat ik die versie heb koop ik deze er denk ik toch wel bij, simpelweg voor verbeterde besturing. Dat is hetgeen waar ik me wel eens aan stoor bij oudere games. Pixels vind ik prachtig maar houterige besturing dat kan ik niet charmant noemen. Het was een beperking van de tijd waar men (veel) beter in is geworden, mede dankzij betere hardware met meer knoppen.

0
test

@gimbal2 De ScummVM versie van GOG is ook goed te spelen inderdaad en draait ook op een hoop systemen, maar niet op de nieuwere consoles dus deze is dan zeker de moeite om aan te schaffen. En inderdaad ook voor de verbeterde besturing.

0

Aanbevolen voor jou