Assassin's Creed Infinity wordt geen free-to-play-game

Assassin's Creed Infinity wordt geen free-to-play-game

Assassin's Creed Infinity, het volgende deel in de populaire franchise, wordt niet free-to-play.

Dat heeft Ubisoft bevestigd. Gedurende de bekendmaking van diens kwartaalcijfers werd Ubisoft gevraagd of het eerder aangekondigde spel free-to-play zou worden, zeker omdat het bedrijf in mei dit jaar aangaf meer free-to-play-games uit te geven.

"Het wordt niet free-to-play en de game krijgt veel narratieve elementen", aldus CEO Yves Guillemot. "Het wordt een erg innovatieve game, maar het bevat ook alles wat spelers verwachten van Assassin's Creed-games, alle elementen waar ze van houden. Het wordt een gigantische game maar met veel elementen die al in vorige games zaten." 

Chief financial officer Frédérick Duguet liet weten dat Infinity nog "in een vroeg stadium van ontwikkeling" is. Het bedrijf gaf dan ook geen schatting van wanneer gamers het spel kunnen verwachten.

In juli dit jaar gaf Ubisoft aan dat het aan Assassin's Creed Infinity werkt. De ontwikkeling wordt geleid door een cross-studio bestaande uit Ubisoft Montreal en Ubisoft Quebec. De studio, die wordt aangestuurd door Marc-Alexis Côté, moet de toekomst van de franchise bepalen. Meer details zijn er niet, maar volgens geruchten is het een online game waarin meerdere historische periodes zitten verwerkt. Het spel zou, net als bijvoorbeeld Fortnite, continue veranderen.

Assassin's Creed Valhalla, het meest recente deel in de reeks, is daarbij uitgeroepen tot de één na meest winstgevende game in de geschiedenis van Ubisoft. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Afgaande op de geruchten ben ik huiverig. Woorden als "online" en "Fortnite" kunnen mij niet bekoren in een AC game. De multiplayer componenten uit eerdere mainline delen waren niet altijd bijzonder goed uitgewerkt of gebalanceerd. Dat terzijde, in hoeverre is de geruchtenmolen betrouwbaar? Klinkt alsof de game nog in conceptfase zit. Hoop echter niet op een 'best-of' game met elementen uit alle voorgaande games.

0

@Ashalar Fortnite hoeft niet je game te zijn met de skins, dansjes en community. Maar het frequente aanpassen van de wereld, toepassen van items en andere gameplay mechanics doet Fortnite zo enorm goed, dat Fortnite zeker zijn succes verdient en misschien zelfs wel goed toegepast kan worden in andere games, mits de vernieuwingen dus echt frequent plaatsvinden voor lange tijd. Het is ook niet de eerste link die ik zou leggen, maar om het gelijk af te schrijven omdat het Fortnite is...

0
test

@Quintex je kunt ook niet ontkennen dat vele games inhaken op het succes van de fortnight formule en daarmee een kompleet ander segment van gamers heeft binnengehaald *kuch kuch* kindere en de serieusheid van sommige games onderuit heeft gehaald. Die hele battle royal hype vond ik sowieso niks maar dat het ineens overal in geknalt werd vond ik jammer.

0
test

@Quintex Ik schrijf het niet af om Fortnite an sich, de vergelijking met een veranderende spelwereld zoals in Fortnite is voor mij juist DE reden om het af te schrijven. Leuk dat Fortnite zijn wereld aanpast, maar het is in de basis een FTP game. Als ik een AC game KOOP, en de game verandert gaandeweg in iets wat ik niet langer leuk vind, of oude content gaat achter slot en grendel, dan zal ik het op den duur wel zonde van mijn geld vinden. En ik blijf er bij dat de multiplayer content van AC games, zeker in PVP opzicht, nooit van hoog niveau waren. Als laatkomer kwam je 9 v/d 10 keer in een ongebalanceerde server terecht waarbij hogere level spelers je vrij gemakkelijk uit konden schakelen. En ja, dan lonkt het gevaar dat je catch-up mechanics aangeboden krijgt via de befaamde store die Ubisoft in vrijwel elke game inbouwt tegenwoordig. Goed, ik loop nu wel heel erg vooruit op de zaken. Laten we eerst maar afwachten wat de game echt gaat worden.

0
test

"Het wordt een erg innovatieve game, maar het bevat ook alles wat spelers verwachten van Assassin's Creed-games, alle elementen waar ze van houden. Het wordt een gigantische game maar met veel elementen die al in vorige games zaten." Dus roepen innovatie en in dezelfde zin nog dat alles hetzelfde word uit oudere games...

0

Aanbevolen voor jou