'Antitrust onderzoek Activision-deal wordt uitgebreid'

'Antitrust onderzoek Activision-deal wordt uitgebreid'

De Britse concurrentiewaakhond CMA gaat het antitrust onderzoek naar de overname van Activision Blizzard door Microsoft mogelijk uitbreiden.

Dat schrijft The Financial Times (via VGC). CMA maakt zich zorgen over de overname omdat Sony er flink door geraakt kan worden. Vooral de Call of Duty-reeks en Xbox Game Pass worden als pijnpunten bestempeld. Volgens de krant heeft Microsoft geen oplossingen voor de zorgen aangedragen.

Mocht het onderzoek overgaan in fase 2 dan komt er een onafhankelijk panel dat de overname verder gaat onderzoeken. Er wordt dan opnieuw gekeken of de deal een substantiële vermindering van concurrentie kan veroorzaken.  

Volgens de krant verwachten experts dat ook de Europese waakhond een uitgebreid onderzoek gaat doen wanneer Microsoft de zaak indient in Brussel. "Het is een grote deal, een lastige deal", vertelt een Brusselse bron. "Het heeft een uitgebreid onderzoek nodig". 

Microsoft kondigde eerder dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. De deal werd eerder al wel goedgekeurd in Brazilië en Saudi-Arabië. De instanties in de Verenigde Staten en de Europese Unie hebben hun uitspraak nog niet gegeven.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit was te verwachten nu hun eerdere uitspraak.

0
test

En ze gaan gewoon door.. gaat echt nergens meer over. Jarenlang alles dat Sony flikt wat exclusiviteit en deals sluiten blind geslikt en nu moeilijk doen over deze overname. Ik hoop oprecht dat de deal doorgaat zodat dit hele gedoe klaar is.

0

@Riyakuya Het gaat om de monopolie positie. Dat ledit tot verschraling van kwaliteit van games, dus wees blij dat er een onderzoek komt. Zou er zefs nog een seperate naar gamestores doen. Uiteindelijk wint de consument hier

0
test

@Gilbie alleen is er geen enkele sprake van een Monopolie positie door deze overname. Zeker niet als de CoD games gewoon nog op PlayStation uit gaan komen. Tenzij Sony wilt aangeven dat de PlayStation niets meer is zonder CoD. In dat geval snap ik de hype rondom hun, voor velen, zo geweldige first party titels niet.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor het gaat zich toch om een monopolie positie of niet? En in dit geval zou Sony dan toch de dupe zijn volgens hun of niet? Want volgens Sony zelf is CoD toch zo belangrijk of niet? Precies. Edit: je hoeft je eigen mening ook niet uit te leggen, daar kan ik niets mee en het interesseert me ook niets. Dat je dat zelf als waarheid ziet is ook niet mijn probleem.

0

@Riyakuya Reageer gewoon niet als je er helemaal niks van begrijpt. Zelden zulke domme teksten gelezen hier, en dat zegt wat.

0
test

@Zut fijn dat je je zo goed voelt over jezelf en je eigen ego. Helaas laat je reactie me niets anders zien en doet het me ook niets.

0

@Riyakuya Dit soort onderzoeken zijn vrij standaard en heel goed dat deze gedaan worden. Er wordt onderzocht of een partij niet teveel macht krijgt binnen een bepaalde martk en of er nog wel genoeg ruimte is voor concurrentie. Het is beter te voorkomen dan genezen. Kijk bijvoorbeeld naar Google, andere zoekmachines komen er vrijwel niet meer tussen. Of de advertentiemarkt waar Google streken uithaalt om de concurrentie te dwarsbomem en omdat ze zo machtig en zoveel geld hebben komen ze daar altijd mee weg. Boetes van een paar miljoen lachen ze om, zelfs de 4 miljard die ze pas nog gekregen hebben is allemaal ingecalculeerd. Dat willen ze dus voorkomen met dit onderzoek.

0
test

@Ziminar zeker en dat begrijp ik ook. Het zijn de argumenten waar ik het echter niet mee eens ben. Dat een dergelijke organisatie bestaat zal ik alleen maar motiveren.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Riyakuya Overnames en exclusiviteit deals waar alle 3 de console fabrikanten aan doen, is heel iets anders dan bijna 100 miljard uitgeven aan een Publisher. Het gaat ook niet om hoeveel studio's je koopt, het gaat om de omvang en eventuele impact wat dat op de markt heeft. Wat jij hier roept, heeft geen enkele impact namelijk.

0

Aanbevolen voor jou