Update: 'Amazon is niet van plan Electronic Arts te kopen'

Update: 'Amazon is niet van plan Electronic Arts te kopen'

Amazon zou van plan zijn om een bod uit te brengen op Fifa-uitgever Electronic Arts.

Update: Volgens bronnen van televisiezender CNBC is Amazon niet van plan om een bod uit te brengen op Electronic Arts. "Ik heb gepraat met mensen die het daadwerkelijk zouden weten als er iets aan de hand is, en die zeggen: er is niks aan de hand", zegt journalist David Faber. 

"Dit zijn mensen die erbij betrokken zouden zijn. Ze waren er zelfs bij betrokken toen ons moederbedrijf [Comcast] in gesprek was met EA. Dat was een tijd geleden en maakte geen progressie."

Na het aanvankelijke gerucht stegen de aandelen van EA met bijna vijf procent. 

Oorspronkelijk bericht: Dat claimen bronnen aan USA Today. Een aankondiging zou later vandaag volgen. Meer details over de aankoop en hoeveel Amazon voor EA zou bieden, zijn er vooralsnog niet.

Er gaan de al langer geruchten over een mogelijke overname van EA. Zo zouden Disney en Apple ook interesse hebben. Electronic Arts is een van de grootste game-uitgevers ter wereld en is verantwoordelijk voor franchises als Fifa, Mass Effect, Skate en Dragon Age. Ook spellen als Apex Legends, Dead Space, Star Wars Jedi en De Sims zijn van de uitgever.

Dit jaar zijn diverse bedrijven overgenomen. Zo heeft Sony Bungie opgekocht, heeft Take-Two Zynga gekocht en is Microsoft nog altijd van plan om Activision Blizzard over te nemen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

zoinks.. dat is wel verrassend. Ben benieuwd om welk bedrag het gaat.

0
test

@kleinekoosjer eigenlijk niet, micro riep toch we concureren niet meer alleen met sony en nintendo maar een meta, amazon tencent. En daarom zijn sony en micro dus uotgevers/ studios gaan kopen.

0
test

Ik had eigenlijk wel verwacht dat Microsoft dit zou doen gezien hun gamepass samenwerking etc. Hopelijk komt er dan een beetje verandering daar bij EA zodat ze weer terug kunnen naar de goede oude tijd van NFS Underground en SSX Tricky.

0
test

@Riyakuya Ooh SSX tricky en SSX3 waren geweldig. Die tijd wil ik herleven in een modern jasje. Maar zelfs sterke remasters van deze games en misschien SSX: on tour zou ik al goed vinden. Hoeven geen nieuwe games te zijn. Even updaten waar kan en laat maar komen betaal ik graag voor.

0
test

@watashi wa maurice desu. ik zou Tricky en 3 prefereren maar On Tour ga ik ook wel mee akkoord. De laatste SSX vond ik maar weinig aan. Ach, misschien komt onze droom ooit wel uit.

0
test

@Riyakuya def jam games vond ik heerlijk.. Maar zo game nu met rappers van nu nee dat weer niet.

0
test

@hulstpower haha alleen die gedachte al!

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Liquidshake oke! Bedankt voor je inbreng in dit topic.

0

@Liquidshake Ondertussen om elke scheet die Sony laat klagen, maar ze willen graag dat MS alles wat los en vast zit opkoopt en er een groot excuus aan hangen "Gamepass".

0
test

@Liquidshake denk ook niet dat xbox na abk een grote westerse uitgever koopt. Als ik interview zag van phil wikt ie op markten waar ze niet geoot zijn een studio hebben dan denk ik japan. Of ze kopen asobo en nog paar studios waar ze goed mee samenwerkten in verleden. Maar nof zo grote als zenimax en abk dat denk ik niet.

0
test

@Riyakuya ik vraag me af of Microsoft wel toegestaan zou worden om EA te mogen overnemen aangezien ze inmiddels ook eigenaar zijn van al enkele andere grote publishers.

0
test

@SuperDre dat zou inderdaad moeten blijken dan.

0

Aanbevolen voor jou