Activision verbreekt banden met Call of Duty: Modern Warfare-acteur

Activision verbreekt banden met Call of Duty: Modern Warfare-acteur

Activision heeft de banden met stemacteur Jeff Leach, bekend om zijn rol van het personage Simon 'Ghost' Riley, verbroken nadat is gebleken dat hij publiekelijk diverse seksistische opmerkingen heeft gemaakt.

Riley sprak de stem in van Ghost in het in 2019 verschenen Call of Duty: Modern Warfare. Onlangs werd op Twitter een montage van publieke uitlatingen van de acteur geplaatst. Zo maakt hij tijdens een livestream uit 2017 een opmerking over de Twitch-streamer The Zombi Unicorn. Hij zegt dat ze niet in de show verscheen omdat ze "dan wel vermakelijk moet zijn, ze kan niet alleen op haar vreselijke decolleté leunen".

In de montage op Twitter worden vervolgens meer recentere clips erbij gehaald waarin Leach Call of Duty streamt en een aantal seksuele opmerkingen maakt over vrouwelijke spelers.

Na het plaatsten van de montage heeft Call of Duty-nieuwssite Charlie Intel contact opgenomen met Activision. Het bedrijf liet daarop weten dat het niet meer samen gaat werken met Leach. "Seksisme heeft geen plaats in onze industrie, onze games of de samenleving. Activision werkt niet langer samen met Jeff Leach. We keuren deze opmerkingen af. We willen een leuke en veilige ervaring voor alle spelers leveren."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

dat men denkt dat ze dit kunnen doen en niet hun baan verliezen als semi publiek figuur.

0
test

Snap de ophef niet zo, je hebt tientallen meiden dir halfnaakt op Twitch streamen terwijl ze in een zwembad rondrollen en dan vervolgens raar opkijken dat men een vreemd beeld van female Twitch streamers krijgt en respect verliest. Veel dames leunen voor 90% op hun lichaam en de suggestieve bewegingen en poses die ze maken en gaan vervolgens klagen als iemand een opmerking maakt over hun rukkende simp army. Maarja, inderdaad, hij ligt onder een vergrootglas vanwege zijn rol in de games. Maar kan het niet geheel oneens met hem zijn.

0

@Skjip Er is zoveel fout aan jouw post dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen.

0
test

@Ziminar ik zou zeggen begin maar eens, want het klopt wel wat hij zegt. Groot deel van populaire vrouwelijk streamers maken gretig gebruik van hun uiterlijk en sexuele uitstraling en ze weten dondersgoed hoe ze dat moeten gebruiken om meer viewers te krijgen. Ja tuurlijk zijn er uitzonderingen, maar die zijn er maar weinig.

0
test

@Skjip vind het best erg, zo kwetsend is het niet wat Ghost zegt maar toch word tie neergezet als sexistisch door een compilage van fragmenten. Probleem is dat hij ook een punt heeft, alleen als je je daarover uit word je blijkbaar zo neergezet. Hoe kan je het anders dan verwoorden? Wat nog meer krom is: Willen dat vrouwen/meisjes er fatsoenlijk uit zien. Worden aangevallen omdat het beperking van de vrouw zou zijn. Vrouwen willen dan vrij zijn om te kleden hoe ze zich willen. Worden vervolgens uitgemaakt voor sletten en gaan dan daar over klagen. Vicieuze cirkel lijkt wel. Zal niet toepasbaar zijn op elke vrouw/meisje maar wel op veel.

0
test

@HunterSeeker Nee het is inderdaad een lastige situatie, het is ook niet zwart of wit. Natuurlijk zijn vrouwen geheel vrij in hun doen en laten. Als zij in een bikini willen streamen dan is dat hun goed recht, slim ook, het trekt behoorlijk veel viewers. Maar om dan net te doen dat het gaat om body positivity o.i.d. vind ik vrij hypocriet. Zeg gewoon waar het op staat. Nou zit ik vrijwel nooit op Twitch, maar op verschillende Discord servers zie ik regelmatige screenshots voorbij komen van female streamers die namen van donators op hun borsten schrijven, nipslips, oepsie dit oepsie dat. Dan ga je mij niet vertellen dat het een kwalitatieve content stream is, nee het is gewoon softporn, simpel. Toevallig keek ik laatst eens op Twitch, iemand zei me een streamer op te zoeken. Na het arriveren op de homepage zag ik dat de top 5 meest populaire streams allemaal half naakte vrouwen waren. Dit zorgt natuurlijk wel voor een bepaald beeld als je denkt aan female streamers. (Ten nadele van de dames die wel content willen brengen i.p.v. boobs & ass). Mijn punt vooral is dat het gewoon een ding is en dat men zich niet zo moet aanstellen als iemand het beestje bij naam noemt. Deze vrouwelijke streamers weten dondersgoed wat ze doen, slim zijn ze ook want ze verdienen er waarschijnlijk vrij goed mee. Maar om dan vervolgens hypocriet te gaan doen als iemand er een opmerking over maakt anders dan 'You're my queen, take my paycheck baby' dan vind ik dat vrij hypocriet. Ik heb verder niets tegen dit soort streamers hoor, ik hoef er niet naar te kijken, zo simpel is het, maar hou het een beetje reëel en ga niet de onschuld spelen. Deze dames gewoon slim bezig als het gaat om views scoren en geld verdienen, als er iemand schuldig is aan de opmars van deze dames dan zijn het de viewers wel. Wat betreft je vicieuze cirkel, dat zal altijd zo zijn. Voor een ieder die het met je eens is vind je wel iemand die het oneens met je is en dat wil ik ook graag zou houden, gestandaardiseerde meningen is vaak wat men je wil opdringen, anders ben je dit dat zus of zo. Maar gewoon lekker ieder zijn eigen mening laten houden en je eigen ding doen, niet teveel van aantrekken.

0

Aanbevolen voor jou