Activision ontslaat onverwachts Call of Duty-testers

Activision ontslaat onverwachts Call of Duty-testers

Minstens twaalf 'quality assurance-aannemers' van Call of Duty-ontwikkelaar Raven Software zijn plotseling ontslagen.

Dat meldt onder andere The Washington Post. De testers zouden eerder door Activision Blizzard zijn verteld dat ze zouden gaan werken bij een nieuwe partner, Volt, en daar zelfs een loonsverhoging en diverse extra's zouden ontvangen. In plaats daarvan zijn ze gisteren ontslagen. Eén QA-werknemer liet in ieder geval weten van te voren niet op de hoogte te zijn van de ontslagronde. 

"Ik voel me verslagen. Mijn vrienden van QA bij Raven werd al maanden een nieuwe structuur beloofd om hun lonen omhoog te krijgen", zo tweette Raven-community manager Austin O'Brien. "Vandaag werden kostbare leden van het team één voor in één in meetings geroepen en ontslagen."

Raven Software is een van de ontwikkelaars van Call of Duty: Warzone, een hoogst succesvolle battle royale-game. Op internet is dan ook controverse ontstaan rondom het feit dat werknemers zijn ontslagen in plaats van dat ze de beloofde loonsverhoging hebben gekregen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt mij een zeer onprettig bedrijf om te werken. Als iedereen daar bij dat bananen bedrijf het werk neer zou leggen, moet je eens opletten hoe hard ze gaan lopen bij Activision.

0

Ik hoop dat ze zich organiseren en samen het bedrijf aanklagen. Een mondelinge belofte in deze context is geldig. Dat geldt volgens mij ook daarginds. Dit is namelijk super gemeen. Mensen wisten dat er veranderingen aankwamen en waren dan mogelijk weggegaan. Met leugens zijn ze daar gehouden tot ze nu niet meer nodig zijn en dan worden ze gauw gedumpt.

0

Aanbevolen voor jou