Activision-CEO: 'Over CMA's uitspraak is het laatste nog niet gezegd'

Activision-CEO: 'Over CMA's uitspraak is het laatste nog niet gezegd'

Ook Activision gaat in hoger beroep

Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick heeft gereageerd op het nieuws dat de Britse Competition and Markets Authority (CMA) de overname van het bedrijf door Microsoft wil blokkeren. "Daar is het laatste nog bij lange na niet over gezegd."

Eerder vandaag bleek dat de CMA de overname van Activision Blizzard door Microsoft wil tegenhouden. Dit in navolging van de uitspraak van het Amerikaanse FTC, dat eerder al liet weten een rechtszaak aan te spannen om de overname tegen te houden.

Kotick plaatste kort na de uitspraak een statement online, waarin hij liet weten zich geen zorgen te maken. "Het is niet het nieuws wat we wilden horen, maar hier is het laatste woord nog bij lange na niet over gezegd. Net als Microsoft kunnen en gaan we tegen deze beslissing in, en werken we al aan een hoger beroep. We geloven in onze zaak, omdat de feiten aan onze kant staan: deze deal is goed voor de concurrentie."

Hij vervolgt: "Het Verenigd Koninkrijk hoopt zijn leiderschapspositie in de technologiesector te laten groeien, en een samengevoegd Microsoft en Activision zou dat teweegbrengen. In een tijd waarin de sectoren van machine learning en artificiële intelligentie bloeien, zou de Britse markt voordeel hebben van Microsofts expertise in beide domeinen, alsmede onze mogelijkheid om die technologieën meteen toe te passen. Als CMA's beslissing blijft staan, onderdrukt het investeringen, competitie en werkgelegenheid binnen de Britse game-industrie."

Kotick geeft aan dat hij begrijpt dat hij niet de enige is die gefrustreerd raakt van de "obstakels en uitstellingen" rondom de overname. "We zijn gewend aan een snelle bedrijfscultuur waarmee we grote doelen bereiken, dus het is moeilijk wanneer we niet op onze gebruikelijke energievolle snelheid te werk kunnen gaan. We blijven echter volhouden, want deze fusie is in het voordeel van onze werknemers, de Britse techwereld en gamers overal ter wereld."

Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het Activision Blizzard wil overnemen voor een bedrag van 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. De Europese Commissie doet op 22 mei uitspraak. Zoals gezegd wil het Amerikaanse FTC de overname ook tegenhouden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Aantal concessies doen over cloudgaming kant of nog wat deals sluiten met cloudgaming bedrijven en dan zal het vast goed gekeurd kunnen worden.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Liquidshake denk dat Engeland heel lastig word voor ze sinds het hoger beroep ook bij cma plaats vind. Dit in tegenstelling van eu en VS. Ik had Engeland vanaf dag 1 al als lastig gezien maar dacht nou misschien toch, benieuwd wat eu nu gaat doen zal me nu niet verbazen als die ook afkeuren. De 3 regio's in de wereld met meeste regels voor hun bevolking.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou