Aandeelhouders Activision Blizzard gaan op deal met Microsoft stemmen

Aandeelhouders Activision Blizzard gaan op deal met Microsoft stemmen

De aandeelhouders van Activision Blizzard zijn door het bedrijf gevraagd om te stemmen op de aankomende overname door Microsoft.

Een meerderheid van de aandeelhouders moet de deal goedkeuren om de deal mogelijk te maken. In de uitnodiging laat het bedrijf weten dat de raad van bestuur het in ieder geval als een wenselijke overname ziet. Daarbij wordt gemeld dat elke aandeelhouder 95 dollar per aandeel ontvangt als de deal doorgaat. De stemming vindt op 28 april digitaal plaats en de uitslag moet ongeveer een week later bekend worden gemaakt.

Naast de goedkeuring van de aandeelhouders, moet de overname van Activision Blizzard ook door autoriteiten worden goedgekeurd. Eerder werd al bekendgemaakt dat de Amerikaanse Federal Trade Commission onderzoek doet naar de overname.

Begin dit jaar kondigde Microsoft diens plannen aan om Activision Blizzard over te nemen. Daar gaat een recordbedrag van 68,7 miljard dollar mee gemoeid, de duurste aankoop binnen de game-industrie ooit. Het plan is om wanneer de deal rond is zoveel mogelijk Activision Blizzard-games aan te bieden via Xbox Game Pass. Wel spraken de bedrijven al uit dat men de intentie heeft de Call of Duty-reeks multiplatform te houden.

Activision Blizzard is de eigenaar van enkele van de grootste franchises in de game-industrie, waaronder Call of Duty, Candy Crush, Tony Hawk's Pro Skater, Diablo, Overwatch, Warcraft, Spyro en Crash Bandicoot. Onder het bedrijf vallen studio's als Activision, Blizzard, High Moon Studios, Infinity Ward, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch en King. Microsoft heeft de afgelopen jaren diverse andere gamebedrijven opgekocht, waaronder Minecraft-maker Mojang, Obsidian en het moederbedrijf van Bethesda.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Messtranor dat is normaal, berichtgeving van toen ging om de intentie ABK te kopen, daarna moet het nog door aandeelhouders en de relevante instanties goed gekeurd worden

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Het gaat natuurlijk om de sensatie en het bedrijf zelf zal ook de indruk wekken dat het al rond is. Bij de Bethesda aankoop waren ze iets voorzichtiger en hebben ze ook constant aangegeven geen uitspraken te doen over bepaalde zaken zolang de koop niet rond is. Hierbij zagen ze waarschijnlijk zelf al wat problemen waardoor ze genoodzaakt waren om uitspraken over Call of Duty te doen omdat dit anders de deal moeilijker zou maken.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor ik vermoed dat je destijds ook zeer onaandachtig gelezen hebt als ik je commentaar bekijk.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Laten we hopen dat ze tegen stemmen.

0

Aanbevolen voor jou