Zo werkt cross-play en -progressie in de PS5-versie van Sea of Thieves

Zo werkt cross-play en -progressie in de PS5-versie van Sea of Thieves

Game komt op 30 april naar PlayStation 5

Rare heeft uitgelegd hoe cross-play en -progressie werkt wanneer Sea of Thieves op PlayStation 5 verschijnt.

Dat deed het bedrijf in een nieuwe FAQ op de officiële website van de game. Daarnaast werd er een informatieve trailer uitgebracht die hieronder kan worden bekeken.

PS5-gamers worden geacht eerst een Microsoft-account aanmaken om de game te kunnen spelen. Wanneer men de Xbox- en pc-versie al heeft gespeeld, zal de geboekte progressie via dit Microsoft-account meegenomen worden naar de PlayStation-versie. "Alle actieve piratenpersonages worden dan speelbaar in de PS5-versie. Dat betekent dat alle geboekte progressie met deze piraat, waaronder Commendations, cosmetische items, Twitch-drops en opgespaard goud, Doubloons en Ancient Coins, gesynchroniseerd worden op alle platforms."

De enige uitzondering hierop zijn cosmetische items die specifiek aan één platform zijn verbonden. Zo is er een Duke-schip dat een groot Xbox-logo heeft. De PS5-versie zal eigen exclusieve cosmetische items krijgen, waaronder een uniek zeil dat gedurende de releaseperiode voor alle PS5-spelers beschikbaar gesteld wordt.

In de in-game vriendenlijst worden zowel PSN- als Xbox-vrienden die de game spelen getoond. Op die manier kan iedereen dus uitgenodigd worden. Spelers kunnen er wel voor kiezen om cross-play uit te zetten en dus alleen met en tegen spelers op hetzelfde platform te spelen. Over online gameplay gesproken: daar is een PlayStation Plus-abonnement voor nodig. Alleen de Safer Seas-modus, waarbij geen andere spelers aanwezig zijn, kan zonder PS Plus gespeeld worden.

Tot slot heeft Rare ook bevestigd dat PS5-gamers net als Xbox Series X-spelers kunnen kiezen uit twee grafische modi. De game kan in 4K met 60 fps gespeeld worden, of in 1080p met 120 fps. Ook zullen de adaptieve triggers en haptische feedback van de DualSense-controller ingezet worden.

Sea of Thieves is vanaf 30 april verkrijgbaar op PlayStation 5. Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan dat het games die voorheen exclusief op Xbox en pc verschenen, ook naar PlayStation en Switch gaat brengen. De eerste games die hier onder vallen zijn naast Sea of Thieves ook Grounded, Pentiment en Hi-Fi Rush.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi nieuws! Dan zal ik overstappen naar de PS5 versie.

[Reactie gewijzigd door Flint op 6 april 2024 - 12:55]

0
test

Mooi dat ook de adaptieve triggers van de dual sense worden meegenomen. Dat houdt in dat ze de PS5 serieus nemen

0

Aanbevolen voor jou