'Zeventienjarige Brit opgepakt wegens hack Rockstar Games'

'Zeventienjarige Brit opgepakt wegens hack Rockstar Games'

Volgens BBC is een zeventienjarige Brit uit Oxfordshire opgepakt als verdachte van 'een hack'. Bronnen van journalist Matthew Keys melden dat het gaat om de GTA 6-hack bij Rockstar Games van vorige week.

'De arrestatie van de zeventienjarige bij de politie van het Verenigde Koninkrijk wegens de hack van Rockstar en mogelijk Uber is uitgevoerd na een onderzoek in samenwerking met de FBI, volgens een bron met kennis over de kwestie", meldt Keys in een tweet.

'Later deze ochtend of middag', vanavond of vannacht Nederlandse tijd, wordt een officieel statement van de de Britse politie en de FBI verwacht. Officieel heeft de politie van Oxfordshire nog geen details over de arrestatie vrijgegeven.

Afgelopen weekend publiceerde een hacker diverse filmpjes van een vroege versie van Grand Theft Auto 6, waaruit onder andere blijkt dat het spel zich in Vice City afspeelt en dan er ten minste twee hoofdpersonages zijn. In de loop van de week hebben Rockstar en uitgever Take-Two geprobeerd zoveel mogelijk van deze filmpjes offline te halen.

Rockstar Games reageerde kort daarna op het lek: "Recentelijk is er ingebroken op ons netwerk, waarbij een onbevoegde derde partij illegaal toegang kreeg tot vertrouwelijke informatie van onze systemen en dit heeft gedownload, waaronder vroege ontwikkelbeelden van de volgende Grand Theft Auto. Op dit moment verwachten we niet dat onze live game-services hier onder zullen lijden of dat het op de lange termijn invloed heeft op de ontwikkeling van onze projecten."

Het bedrijf vervolgt: "We zijn enorm teleurgesteld dat details van onze volgende game op deze manier met jullie zijn gedeeld. Ons werk aan de volgende Grand Theft Auto-game blijft zich zoals gepland voortzetten en we blijven ons best doen om aan jullie, de spelers, een ervaring te leveren die verwachtingen overstijgt. We zullen iedereen binnenkort updaten en jullie fatsoenlijk laten kennis maken met deze game wanneer de tijd rijp is. We willen iedereen bedanken voor hun ondersteuning gedurende deze situatie."

Lees waarom de hack volgens de schrijver slecht nieuws is voor alle betrokken partijen.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beetje jammer dit. Busted had er moeten staan.

0
test

@MissMeNL haha vraag me af hoeveel mensen die gaan snappen!

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Mooi, 17 jarig pisventje. Die kan de rest van zn leven gaan terugbetalen en paar jaartjes de bak in.

0

Aanbevolen voor jou