Wereldwijd zijn er 38,4 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept

Wereldwijd zijn er 38,4 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept

Het afgelopen kwartaal werden er 6,3 miljoen exemplaren verscheept

Er zijn tot 1 april 38,4 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verscheept naar retailers en consumenten wereldwijd.

Sony heeft diens financiële resultaten van het afgelopen fiscale kwartaal, dat op 31 maart eindigde, bekendgemaakt, waarin dit cijfer werd genoemd. Het afgelopen kwartaal werden er 6,3 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verscheept - vergeleken met 4,3 miljoen exemplaren in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het betreft een nieuw record qua hoeveelheid verscheepte consoles in het vierde fiscale kwartaal, ongeacht het bedrijf.

De PlayStation-divisie binnen het bedrijf draaide gedurende het afgelopen kwartaal een omzet van 1073,2 miljard yen, omgerekend ongeveer 7,4 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar verdiende PlayStation 5,21 miljard euro. Dat is een stijging van 61,32 procent en gaat om het beste vierde kwartaal van PlayStation ooit. De operationele winst daalde wel met 55 procent ten opzichte van het jaar ervoor naar 267 miljoen euro. Dat is volgens Sony vooral te wijten aan de kosten die het maakte bij de aanschaf van Bungie.

Het bedrijf liet daarnaast weten dat er 108 miljoen maandelijks actieve PlayStation Network-gebruikers zijn. Er zijn 47,4 miljoen PlayStation Plus-leden - die hoeveelheid is gelijk gebleven aan de hoeveelheid abonnees een jaar geleden.

In totaal zijn er in de drie maanden tot 1 april 68 miljoen exemplaren van PlayStation 5- en PlayStation 4-games bij elkaar opgeteld verkocht. Dat is een daling van 2,5 miljoen ten opzichte van de 70,5 miljoen exemplaren die in dezelfde periode het vorige fiscale jaar zijn verkocht.

Het bedrijf wil in dit fiscale jaar, dat op 1 april begon en loopt tot 31 maart 2024, 25 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 aan winkels verschepen. Dat zou een nieuw record voor PlayStation-consoles zijn.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Waarom? De release lijst aan software tot nu toe is misschien wel de minst uitgebreide ooit. Er zijn nog amper tot geen echte ps5 games en we zitten halverwege jaar 3. Begrijp me niet verkeerd hoor. Het is een redelijk goede console maar qua software is het dramatisch slecht in vergelijking met de PlayStations ervoor. Sony doet z’n best maar het moet echt beter. Veel beter.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

vroegah was er veel meer variatie met meer keuze in genres , als ze Ghost of Tsushima 2 uitbrengen koop ik hem

0
test

@Liquidshake Dus na 2,5 jaar moet dat indrukwekkend zijn? Je hebt lage standaarden. 2 remasters van een oude PS3 game. 3 ps5 games 1 Cross platform game (niet erg maar geen pure ps5 game) En een game die nog niet uit maar wel goed oogt. Gooi God of war er nog bij van mijn part. Maar je kunt toch niet ontkennen dat het weinig is? We gaan jaar 4 in in november. De ps5 had vorig jaar al op volle toeren moeten knallen.

0

@Liquidshake dat alles heb je ook op de ps4.

0
test

@Liquidshake last of us part 1 is maar een remake

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Ramirez-1 Helemaal juist. In vergelijking met de PS4 en vooral de PS3 (de console met de meeste tegenslag, beste tegenstand en meeste oude en nieuwe IP’s) is de PS5 een teleurstelling. Als we de Xbox Series X daarmee vergelijken dan mogen we de voorbije 3 jaar blij zijn dat de PS5 er was.

0
test

@Don Carpaccio Eens :)

0

@Ramirez-1 precies ik wil hem ook al een tijdje hebben maar ik kan maar geen goede reden bedenken om 550 euro te spenderen aan dit ding het is meer een remake machine in mijn ogen

0

Aanbevolen voor jou