Vermeende ontslagronde binnen LittleBigPlanet-studio Media Molecule

Vermeende ontslagronde binnen LittleBigPlanet-studio Media Molecule

Eerder deze week kwamen er ook al berichten over ontslagen bij andere Sony-studio's

Er zouden vallen bij Media Molecule, de PlayStation-ontwikkelaar van games als LittleBigPlanet en Dreams.

Volgens GLHF is er eerder vandaag een interne vergadering gehouden bij het bedrijf en werd aangekondigd dat vijftien tot twintig procent van de werknemers worden ontslagen. Het bedrijf telde voor de ontslagen zo'n 135 werknemers.

Eerder dit jaar zette Media Molecule de ondersteuning voor hun creatieve game Dreams stop, zodat men zich kon richten op een nieuw project. Het is niet bekend of de vermeende ontslagronde te maken heeft met het stopzetten van de ondersteuning van Dreams. Men kan het spel nog wel spelen, alleen worden er geen updates meer uitgebracht.

Eerder deze week kwamen berichten naar buiten dat PlayStation-studio's in San Diego, zoals Sony San Diego Studio en Visual Arts, ook te kampen hadden met ontslagen. Sony zelf heeft nog geen officieel bericht naar buiten gebracht.

Er vinden dit jaar opvallend veel ontslagrondes plaats binnen de game-industrie. Zo schijnen de contracten van minstens 25 Naughty Dog-werknemers vroeger dan verwacht opgeheven te zijn. Onlangs werd er ook bericht over ontslagen bij Team17 en het team achter HearthstoneEerder bleek nog dat Epic Games ongeveer zestien procent van diens werknemers - rond de 830 werknemers - ontslaat. Eerder dit jaar kondigde CD Projekt Red aan zo'n tien procent van diens werknemers te ontslaan, en Microsoft liet rond de 10.000 werknemers gaan. Verder vinden er dit jaar ook ontslagrondes plaats bij bedrijven als UbisoftBiowareTelltale en Crystal Dynamics.

Naast ontslagrondes vertrekken ook diverse topmensen van hoge posities binnen bedrijven. Dit jaar kondigde Jim Ryan bijvoorbeeld zijn vertrek bij Sony PlayStation aan, terwijl Pete Hines bij Bethesda vertrekt. John Riccitiello stapt op bij Unity.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

david jaffe zei dat (bedenker twisted metal en God of war) ook dat de gene die al jaren hoge functie heeft bij Sony beetje de Pete Hines van hun ontslagen. Hij zei dat dit een slecht ding is want zei stond echt voor kwaliteit en uitbrengen van goede games en cancelen van slechte games en dat ze al bij Sony sinds jaren 90 zat.

0

Nou ja, je kunt natuurlijk wel altijd alleen maar de mensen van de productie afdelingen ontslaan en de hoge piefen behouden, maar dan klopt de verhouding binnen het bedrijf niet meer. Uiteindelijk wil je geld besparen natuurlijk en deze lui verdienen het meest. Ik zeg niet dat David Jaffe weg moet, sterker nog volgens mij zijn er genoeg andere kandidaten in die functie groepen die een mindere CV hebben dan Jaffe om te ontslaan. Ik zou het zelfs heel dom vinden om die te ontslaan. Als Jaffe daadwerkelijk ontslagen wordt dan voorzie ik een mooie nieuwe indie studio die mooie games gaat maken die hij echt wil maken. Pure winst dus.

0
test

Jaffe is niet ontslagen, die is al jaren weg bij Sony. Hij had het over een vrouw die verantwoorlijk is voor bijna meeste succes kwa games 3rd party deals en first party goedkeuring projecten is ontslagen bij Sony. Hij zei dat deze vrouw echt verlies is voor Sony omdat ie direct jaren met haar heeft samen gewerkt. Sorry als niet duidelijk was tik berichten op telefoon en ben veel onderweg.

0

Aanbevolen voor jou