Verkoopcijfers Sonic Superstars vallen Sega tegen

Verkoopcijfers Sonic Superstars vallen Sega tegen

En dat komt volgens de uitgever door Mario

De verkoopcijfers van Sonic Superstars blijven achter op de verwachtingen van uitgever Sega.

Dat vertelt het bedrijf tijdens een financiële briefing eerder deze maand (via Eurogamer). Sonic Superstars had volgens de uitgever op het gebied van verkopen een "iets zwakkere start dan we hadden verwacht". Exacte verkoopcijfers worden verder niet genoemd.

Ceo Haruki Satomi en cfo Koichi Fukazawa geven desgevraagd wel een verklaring voor de tegenvallende cijfers. "We geloven dat de impact van grote titels van andere bedrijven die op hetzelfde moment uitkwamen significant is", zo begint het antwoord. Daarmee doelen de heren op Super Mario Bros. Wonder en Marvel's Spider-Man 2, twee games die drie dagen voor Sonic Superstars uitkwamen. "Maar we zijn van plan om de promotie te vergroten met oog op de feestdagen."

Sega houdt vertrouwen in goede cijfers. "Op Metacritic zijn zowel de score van critici als de gebruikersscore hoger dan Sonic Frontiers, en we willen graag flink blijven verkopen."

Dat Sega ambitieus is voor Sonic bleek wel uit een eerder interview met Sega-topman Osamu Ohashi. Hij gaf aan Mario ooit te willen overtreffen met Sonic. "Sonic als game werd ooit ontwikkeld om het op te nemen tegen Mario, en we hebben dat doel nog altijd niet bereikt. We hebben veel respect voor Mario, en hebben dan ook als doel om hem in te halen en te overtreffen."

Sonic Superstars

Sonic Superstars kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja, hoe roze moet je bril zijn als je verwachtte dat sonic zich met de nieuwe mario en spiderman had kunnen meten? Hoe kunnen die gasten nou CEO en CFO zijn en dan verrast zijn door wat elk mens met een gemiddeld verstand van mijlen ver zag aankomen. Bizar hoor, hoe hun denken =/

0
test

ze staan in elk geval achter hun product. Toch ben ik idd wel eens benieuwd wat ontwikkelaars van mindere games denken. Denken die: breng maar gewoon uit, het is wel goed genoeg. Of zouden ze er van overtuigd zijn dat ze alles zo goed hebben gedaan als ze konden. Ik denk dat ze vaak voor t eerste gaan.

0
test

Ga wel uit van het eerste ja... Maar zonde dat ze zichzelf zo in de voet schieten! Gewoon uitstellen naar een wat rustiger weekje, en dan had ik hem zelf ook wel opgepikt. Maar nu is ie mij voorbijgegaan zonder dat ik het eigenlijk door had, en heb er nu geen tijd/interesse in haha!

0
test

Persoonlijk nooit fan geweest van Sonic. De originele games gingen me destijds te snel en de huidige games trekken me gewoon niet echt. Ik denk dat Sonic zich tegenwoordig sowieso niet meer kan meten met Mario. Wereld van verschil in kwaliteit.

0

Sonic Mania, Frontiers en deze superstars zijn toch erg vermakelijke games hoor! Maar als het je te snel gaat moet je inderdaad lekker bij Mario blijven.

0

Aanbevolen voor jou