Vereiste internetsnelheden voor PlayStation 5-cloudstreaming bekend

Vereiste internetsnelheden voor PlayStation 5-cloudstreaming bekend

Service is vanaf maandag beschikbaar voor PlayStation Plus Premium-leden

Sony heeft bekendgemaakt hoe snel het internet van gebruikers moet zijn voor het streamen van PlayStation 5-games via de cloud.

Sony maakte onlangs bekend dat het cloudstreamen van PS5-games deze maand aan PS Plus Premium wordt toegevoegd - in Europa vanaf 23 oktober, oftewel aanstaande maandag.

Het streamen van PS5-games naar een PS5-console vereist minimaal 5 mbit per seconde, zo schrijft Sony op PlayStation Blog. Games worden dan in 720p weergegeven. Het bedrijf raadt echter 13 mbps aan. Om games in 1080p te streamen is minimaal 15 mbps nodig, en wordt 23 mbps aangeraden. Om games in 1440p weer te geven wordt 38 mbps geadviseerd, en voor een 4k-resolutie is minstens 38 mbps nodig en wordt 52 mbps geadviseerd.

Mensen met een abonnement op de hoogste tier van PlayStation Plus kunnen vanaf maandag bepaalde PS5-games uit de gamecatalogus streamen - de spellen hoeven dus niet gedownload te worden. Als voorbeelden werden eerder al titels als Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Mortal Kombat 11, Saints Row 4 en Ghost of Tsushima genoemd.

Ook kunnen trials - oftewel demo's - van PS5-games gestreamd worden, zoals Hogwarts Legacy, The Witcher 3: Wild Hunt en The Callisto Protocol. Tot slot zullen ook sommige games die digitaal zijn aangeschaft - zoals Resident Evil 4 Remake en Dead Island 2 - te streamen zijn.

De optie om PS4-, PS3- en PS2-games via de cloud te streamen was al beschikbaar voor PS Plus Premium-leden.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jammer dat ze nog niet enkele games beschikbaar maken voor de goedkopere abonnementen, als was het alleen maar om het streamen te kunnen testen.

0

Zou ik ook een goed idee vinden, goeie stresstest en je kunt mensen meteen warm laten lopen voor je service.

0

ik heb internetsnelheid van 200 up en down. Mijn ps5 gaat niet sneller dan 38 Down en 15 up. Wat ik ook probeer. Mijn xboxX daarentegen pakt de volledige snelheid. Dus sony kan wel dingen eisen, maar dan moeten ze zorgen dat eea op het ps network wel snel gaat.

0

Heeft er niks mee te maken. Je zou DNS kunnen veranderen of de configuratie her initialiseren.

0

Dank je, maar ik heb alles geprobeerd. Via YT tutorials gebruikt. Geen enkele verbetering. Ik laat het maar voor wat het is. Maar ik vond het artikel zo grappig. Dat is alles.

0
test

Dan doe je toch iets fout, bij mij pakt hij gewoon de volledige snelheid.

1

ik heb een up en down van 1gb, haal 970mbit down en 15 up. Op het ps netwerk. ik zie geen probleem… de upload wordt trouwens door playstation begrenst. Dat is via google goed terug te herleiden.

0

Klopt, die up is bekend. Maar mijn down blijft waardeloos. Wat ik ook doe.

0
test

Jahoor 😝 1 GB up, geloof er niks van.

-1
test

@Kay, Hij schijft het met een _kleine_ b. Dus Gigabit. Dus geen GigaByte (GB) zoals jij denkt

[Reactie gewijzigd door archangel1110 op 19 oktober 2023 - 06:33]

0

Dat heeft echt NIETS met Sony te maken, ik heb een Gigabit verbinding en kan die gewoon voluit gebruiken op mijn ps5. Ligt toch echt aan jouw netwerk of aan jouw provider. Als t aan Sony zou liggen moest iedereen dat probleem hebben.

0
test

Kijk ook even of niet toevallig iemand anders gelijktijdig aan het streamen is op het moment als jij aan het downloaden wil met de ps. En streamen/gamen tijdens het downloaden, daardoor zakt de snelheid ook in.

[Reactie gewijzigd door Zarniwoop op 19 oktober 2023 - 08:21]

0

Aanbevolen voor jou