Uematsu wil hoofdthemanummer derde Final Fantasy 7 Remake-game componeren

Uematsu wil hoofdthemanummer derde Final Fantasy 7 Remake-game componeren

Hij maakte ook de hoofdthemanummers van de eerste twee remakedelen

Nobuo Uematsu, de componist van de hoofdthemanummers van de eerste twee Final Fantasy 7 Remake-delen, heeft ook interesse geuit in het componeren van het hoofdthema van het derde deel.

In een gesprek met creative director Tetsuya Nomura op het Square Enix Music Channel vraagt Nomura aan Uematsu of hij na zijn werk aan de eerste twee Remake-games terugkeert voor het derde deel. "Het zou een eer zijn", zo antwoordde hij. Nomura benadrukt daarbij dat het nog geen officiële aankondiging is, maar gezien het enthousiasme van Uematsu lijkt het wel zo goed als zeker te zijn.

Uematsu wordt gezien als een van de belangrijkste componisten van muziek uit de Final Fantasy-games. Hij componeerde de gehele soundtracks van de eerste negen delen en heeft daarna ook aan diverse andere FF-games gewerkt. De soundtracks van de FF7-remakes zijn door meerdere componisten gemaakt, maar Uematsu heeft de hoofdthemanummers van deze games wel gecomponeerd.

Uematsu heeft onlangs gemeld dat hij zijn werkzaamheden langzaam maar zeker afbouwt. "Ik denk niet dat ik ooit nog de muziek voor een volledige game componeer. Je moet dan twee tot drie jaar vol gas geven en ik denk niet dat ik daar fysiek en mentaal nog toe in staat ben."

Final Fantasy 7 Rebirth verscheen afgelopen februari voor PlayStation 5. Erik Nusselder gaf een 9 aan de game: "De roadtrip van Final Fantasy 7 Rebirth is betoverend en geweldig geschreven, slingerend tussen emotionele en absurde momenten. De gevechten blijven geweldig en de soundtrack is overweldigend, maar het zijn vooral de charmante omgevingen en personages die van Rebirth een triomf maken. Elke locatie die je aandoet, voelt als een kleine vakantie met je beste vrienden."

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Final Fantasy 7 Rebirth

Final Fantasy 7 Rebirth kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou