Ubisoft-shooter XDefiant uitgesteld vanwege certificeringtest op console

Ubisoft-shooter XDefiant uitgesteld vanwege certificeringtest op console

Game voldeed niet aan de regels op PlayStation- en Xbox-consoles

De releasedatum van XDefiant, de first person shooter van Ubisoft, is uitgesteld nadat de game de certificeringtests van Microsoft en Sony niet haalde.

Het was eigenlijk de bedoeling dat de game ergens de zomer uit zou komen, maar in een update laat producent Mark Rubin weten dat de free-to-play-game nu waarschijnlijk ergens in oktober verschijnt.

Alle games die op PlayStation- en Xbox-consoles verschijnen worden eerst gekeurd door de bedrijven alvorens ze uit mogen komen. Dat XDefiant werd afgekeurd, zou niet aan de gameplay zelf liggen, maar het feit dat het bedrijf specifieke regels niet heeft nageleefd. Om welke regels het gaat is niet bekend, maar Rubin geeft enkele voorbeelden die onder deze regelgeving vallen, zoals Trophies die niet goed werken en juiste informatie die in het profiel van de speler wordt weergegeven.

Ontwikkelaar Ubisoft San Francisco is van plan ergens de komende weken een nieuwe versie van XDefiant aan de bedrijven te leveren. "Er is een mogelijkheid dat we een day 1-patch met wat laatste oplossingen moeten uitbrengen. Als dat het geval is, komt de game waarschijnlijk vroeg tot midden oktober uit."

XDefiant is een 6v6 first-person shooter, waarin diverse facties uit Tom Clancy-games zoals Splinter Cell, Ghost Recon en The Division voorkomen, waaronder de Wolves, Echelon, Cleaners en Outcasts. Spelers kunnen diverse gadgets gebruiken om de wedstrijd naar hun hand te zetten, afhankelijk van het type personage dat men bestuurt. Spelers selecteren daarnaast primaire en secundaire wapens, alsmede verschillende eigenschappen voor hun personage. Het spel moet uitkomen op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. Eerder dit jaar werd al een gesloten bèta gehouden.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou