Twee uitbreidingen en pc-versie van Final Fantasy 16 in ontwikkeling

Twee uitbreidingen en pc-versie van Final Fantasy 16 in ontwikkeling

Gratis update nu beschikbaar

Er zijn twee uitbreidingen voor Final Fantasy 16 in ontwikkeling. Square Enix werkt daarnaast ook aan een pc-versie van de game.

Dat kondigde producent Naoki Yoshida aan via een videobericht aan het einde van het Voices from Valisthea-panel tijdens PAX West. "Eén ding dat we van onze fans gehoord hebben is dat ze meer tijd willen besteden met de inwoners (van FF16). Om daar voor te zorgen is het ontwikkelteam begonnen met de ontwikkeling van twee betaalde uitbreidingen."

Hij vervolgt: "Ondanks dat Final Fantasy 16 als een exclusieve PlayStation 5-game is uitgebracht, weten we dat velen van jullie om een pc-versie vragen. Laat ik van het moment gebruikmaken om officieel aan te kondigden dat de pc-versie in ontwikkeling is."

Hoewel er geen verdere informatie bekend werd gemaakt, sprak Yoshida de hoop uit voor het einde van dit jaar meer informatie te delen over de uitbreidingen en de pc-versie van de game.

Tot slot werd ook een gratis update - update 1.10 - voor Final Fantasy 16 uitgebracht. Met de update kunnen spelers onder andere de kleding van personages veranderen. Ook worden er wijzigingen aangebracht aan de balans van de game - waaronder een nieuwe manier waarop scores worden berekend in Arcade Mode. In de onderstaande tweet zijn alle wijzigingen te zien, en de bijbehorende video brengt de update in beeld.

Final Fantasy 16 kwam eerder dit jaar uit voor PlayStation 5 en ontving een 9 van Erik Nusselder: "Final Fantasy 16 is een gedurfd en ambitieus actie-avontuur vol memorabele momenten, aangrijpende wendingen en een nieuw, flitsend vechtsysteem dat uitstekend uitpakt. Het was misschien nog beter geweest als de game helemaal afscheid had genomen van zijn rpg-roots, maar de liefde voor Final Fantasy en epische verhaalvertellingen is tijdens elke minuut voelbaar."

Watch on YouTube
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben ik dan de enigste die het einde van FF16 meer dan genoeg vond? Mooi einde, goed afgesloten, veel plezier mee gehad en door naar de volgende FF! Was persoonlijk ook blij toen ik las dat de director zei dat er geen uitbreidingen zouden komen en dat de game geen day 1 patch zou ontvangen omdat ie al in goede staat was...... Uiteindelijk wel een Day 1 patch gehad en het liep verre van "goed" op de ps5 in performance mode, haha. Denk dat het dus ook geen verrassing is dat hij terug op zijn woord is gegaan en nu dus ook een uitbreiding of twee maakt. Ben in ieder geval niet van plan om terug te keren naar FF16 of de uitbreidingen moeten wel heel uniek en vet zijn.

0

Aanbevolen voor jou