GTA 6-hacker 'niet geschikt' om terecht te staan

GTA 6-hacker 'niet geschikt' om terecht te staan

In plaats daarvan wordt bepaald of hij schuldig bevonden is

Arion Kurtaj, de 18-jarige tiener beschuldigd van het hacken en vervolgens afpersen van verschillende bedrijven, waaronder Uber, Nvidia en Rockstar, de ontwikkelaar van GTA 6, is ongeschikt bevonden om terecht te staan.

Kurtaj was 17 toen hij, als deel van de hackgroep Lapsus$, beelden lekte van het toen nog niet aangekondigde Grand Theft Auto 6. Hij staat terecht voor 12 overtredingen, waaronder drie aanklachten van afpersing, twee aanklachten van fraude en zes aanklachten onder de Computer Misuse Act.

Volgens Reuters hackte de tiener Rockstar en stuurde hij een Slack-bericht naar al het personeel van Rockstar, waarin hij dreigde de broncode vrij te geven.

Een tweede tiener, die 17 is en niet bij naam genoemd wordt, is ook aangeklaagd voor twee aanklachten van afpersing, twee aanklachten van fraude en drie aanklachten onder de Computer Misuse Act, hoewel zij niet vermoedelijk betrokken waren bij het hacken van Rockstar Games.

Reuters meldt nu dat de tiener "door psychiaters is beoordeeld als niet geschikt om terecht te staan", en een jury zal niet bepalen of Kurtaj schuldig is, maar in plaats daarvan beslissen of hij de daden wel of niet heeft begaan.

Kurtaj heeft eerder schuld bekend aan één aanklacht van fraude en twee overtredingen onder de Computer Misuse Act, evenals het schenden van de voorwaarden van zijn borgtocht.

De enorme lek van Grand Theft Auto 6 vond afgelopen september plaats, waarbij meer dan 90 screenshots en video's lekten.

In een verklaring die werd gepubliceerd toen het bedrijf weer aan het werk ging, gaf Rockstar toe dat het een "netwerkinbraak" - een hack - had geleden, waarbij vroegtijdig ontwikkelingsmateriaal van GTA 6 was meegenomen en erkende het "extreem teleurgesteld" te zijn over wat er was gebeurd.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou