The Lord of the Rings: Gollum-studio stopt met game-ontwikkeling

The Lord of the Rings: Gollum-studio stopt met game-ontwikkeling

Bedrijf gaat zich alleen nog maar op uitgeven van games richten

Het Duitse Daedalic Entertainment stopt volledig met het ontwikkelen van games na de slechte ontvangst van The Lord of the Rings: Gollum.

Dat heeft het bedrijf laten weten in een statement. Alle games die in ontwikkeling waren, waaronder nog een game gebaseerd op The Lord of the Rings, worden geannuleerd. Daedalic zal zich vanaf heden alleen nog maar richten op het uitgeven van games die door andere studio's zijn ontwikkeld. Minstens 25 werknemers zullen hun baan verliezen door de wijziging in koers.

Afgelopen mei kwam The Lord of the Rings: Gollum uit na meerdere uitstellen. De game werd zeer negatief ontvangen door critici en spelers. Het groeide al snel uit tot de laagst scorende game van het jaar tot dusver op Metacritic.

Kort na de release verontschuldigde Daedalic zich voor de staat van de game: "We erkennen en vinden het verschrikkelijk jammer dat de game niet aan de verwachtingen voldoet die we zelf hebben gecreëerd. Accepteer alsjeblieft onze welgemeende excuses voor de teleurstelling die we hebben veroorzaakt."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De hoogte van de kosten en beperkte mogelijkheden tot off- of nearshoring maakt het onmogelijk voor bedrijven met een kleiner budget om zich een (tripple a) flop te veroorloven. Het is helaas een harde wereld geworden. Ik vraag me ook af hoe een Ubisoft dit bijvoorbeeld al jaren volhoudt. Naja ik blijf in elk geval goeie games aanschaffen van kleinere studio’s. Daarmee stimuleer je ook het creatieve groeipotentieel.

0
test

Wat betreft Ubisoft is dat vrij simpel, die poepen ieder jaar een game uit een bekende franchise uit en die verkoopt wel.

0
test

Tja, treurig natuurlijk dat de studio gelijk wordt opgeschort maar het was ook echt wel een gedrogt van een game. Marketing slecht aangepakt, de DLC voor extra Elven taal dat gewoon in de game standaard had moeten zitten slaat ook nergens op (terwijl het letterlijk maar een paar zinnen waren). Aan alle kanten gewoon verprutst, helaas.

0

Aanbevolen voor jou