The Last of Us-showrunner maakt zich op voor tweede seizoen

The Last of Us-showrunner maakt zich op voor tweede seizoen

Zodra de staking in Hollywood voorbij is, gaat men verder met het schrijven van scripts

Nu het einde van de schrijversstaking in de Verenigde Staten in zicht lijkt, laat The Last of Us-showrunner Craig Mazin weten zodra het kan aan de slag te gaan met het tweede seizoen.

Er gaan berichten dat de grootschalige staking van schrijvers en acteurs in de Verenigde Staten langzaam maar zeker ten einde komt nu filmbedrijven en vakbonden er samen uit lijken te komen. Dat betekent dat de productie van films en series en het bijbehorende schrijfwerk binnenkort waarschijnlijk weer voortgezet kan worden.

Eerder liet Naughty Dogs Neil Druckmann, die nauw betrokken is bij de op de gamereeks gebaseerde televisieserie The Last of Us, al weten dat de productie van het langverwachte tweede seizoen van start kan zodra de staking voorbij is.

Nu heeft showrunner Craig Mazin dat ook via een bericht op Threads bevestigd. "Erg trots op de WGA en diens leden, en ik kan niet wachten om verder te werken aan het tweede seizoen van The Last of Us. De staking is officieel nog niet beëindigd, maar zodra het zover is, gaan we tot actie over!" In een vervolgbericht maakt hij duidelijk dat hij het specifiek over schrijfwerk heeft.

Mazin en Druckmann begonnen eerder dit jaar met het schrijfwerk voor het tweede seizoen, dat een gedeelte van The Last of Us: Part 2 zal behandelen, maar moesten het werk naast zich neerleggen in verband met de staking. De eerste aflevering is al geschreven en het hele seizoen is in grote lijnen uitgedacht. Nu moeten de andere afleveringen nog geschreven worden, eventuele casting gedaan worden en kan het filmen beginnen. Eerder gaf men al aan dat men hoopt dat het tweede seizoen nog in 2025 kan verschijnen, zoals altijd de bedoeling was.

Overigens lijkt een staking binnen de game-industrie de kop op te steken nu het einde van de staking in de filmindustrie nabij is. De Amerikaanse vakbond SAG-AFTRA, dat ook medeverantwoordelijk is voor de staking in de filmindustrie, heeft onlangs gestemd op een mogelijke staking binnen de game-industrie. 98,32 procent van de leden ging daarmee akkoord - maar wel alleen als de vakbond er tijdens onderhandelingen met gamebedrijven niet uitkomt.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb er zin in seizoen 2 wat was het eerste seizoen 1 goed zeg, en ik was echt tegen de casting maar ze hebben me blij verrast.

0
test

Wat heb ik hier zin in zeg, jammer dat het nog zo lang gaat duren.

0

Aanbevolen voor jou