The Last of Us: Part 2 Remastered officieel aangekondigd

The Last of Us: Part 2 Remastered officieel aangekondigd

Verschijnt op 19 januari 2024 voor PlayStation 5

Sony en Naughty Dog hebben The Last of Us: Part 2 Remastered vannacht officieel aangekondigd.

Er gingen sinds deze zomer al geruchten over een PlayStation 5-versie van de game en gisteren bleek al dat het spel in de PlayStation-database stond. Nu is het bevestigd: The Last of Us: Part 2 Remastered verschijnt op 19 januari 2024 voor PlayStation 5.

De game draait in 4K in Fidelity Mode en 1440p upscaled naar 4K in Performance Mode. Ook is er een optie voor televisies die VRR ondersteunen om de framerate te ontgrendelen. Laadtijden zijn korter en via de DualSense-controller is haptische feedback mogelijk.

De PS5-versie bevat No Return, een roguelike survivalmodus waarin spelers verschillende personages kunnen besturen en tijdens elke run allerlei random gevechten en stealth-secties tegenkomen. Ook bevat het spel een aantal 'Lost Levels', oftewel een aantal secties die niet in de oorspronkelijke game zaten. Deze gebieden zijn niet afgemaakt, maar moeten een blik bieden op de vroege ontwikkelfase van de game. Commentaar van de ontwikkelaars geeft meer info over deze secties.

In The Last of Us: Part 1 zat een ontgrendelbare Speedrun Mode, en die keert terug in deze game, zodat spelers hun beste tijden kunnen neerzetten. Er zijn bonusskins te ontgrendelen voor Ellie, Abby en hun wapens. De fotomodus krijgt ook meer opties.

Er komt een W.L.F-editie uit van de game. Het spel wordt dan in een steelcase geleverd, en bevat ook 47 ruilkaarten, een patch van Washington Liberation Front en vier pinnen. Deze versie komt beschikbaar via PlayStation Direct.

PS4-eigenaren van The Last of Us: Part 2 kunnen voor 10 dollar (prijs in euro's op moment van schrijven niet bekend) upgraden naar de PS5-versie. Savefiles kunnen ook worden meegenomen. Een pc-versie is vooralsnog niet aangekondigd, ook al is The Last of Us: Part 1 wel naar pc gekomen.

The Last of Us: Part 2 verscheen in 2020 op PlayStation 4. De franchise is populairder dan ooit dankzij de gelijknamige HBO-serie waar eerder dit jaar het eerste seizoen van uitkwam. Erik Nusselder beloonde The Last of Us: Part 2 met een 10: "Waanzinnige gevechten, ongeëvenaard oog voor detail en een van de belangrijkste gameverhalen ooit verteld: The Last of Us: Part 2 is de beste exclusieve game op de PlayStation 4. Dit maakt alle verwachtingen waar."

Watch on YouTube
The Last of Us Part 2 Remastered
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat was wel te verwachten ja. Denk dat ze zich daar beter op een nieuwe franchise kunnen richten.

-3

zo blij met de aankondiging lag ook wel in de lijn der verwachtingen in combinatie met season 2 van de tv serie. Ik ga voor de special edition

2

Aanbevolen voor jou