The Last of Us-multiplayergame geannuleerd

The Last of Us-multiplayergame geannuleerd

Naughty Dog zag het niet zitten een volledige live-service studio te worden

De multiplayergame gesitueerd in het The Last of Us-universum is definitief geannuleerd.

Dat maakte ontwikkelaar Naughty Dog bekend in een statement. Hoewel er voorheen geen officiële benaming naar buiten werd gecommuniceerd, noemt het bedrijf de game in het statement "The Last of Us Online'.

"Er is geen makkelijkere manier om dit te vertellen: we hebben de ongelooflijk moeilijke beslissing gemaakt om de ontwikkeling van deze game een halt toe te roepen. We begrijpen dat velen van jullie dit nieuws zwaar opvatten, zeker de The Last of Us Factions-gemeenschap die onze multiplayerambities vurig volgden." Factions was de naam van de multiplayermodus in de eerste The Last of Us.

De multiplayergame was rond dezelfde tijd dat dat het bedrijf aan The Last of Us: Part 2 werkte al in ontwikkeling. Het was altijd al de bedoeling dat de multiplayergame als losstaande ervaring zou uitkomen. Gedurende de jaren bracht Naughty Dog mondjesmaat informatie en artwork naar buiten. Eerder dit jaar gaf het bedrijf aan meer tijd nodig te hebben voor de game, maar volgens geruchten verliep de ontwikkeling achter de schermen stroef. Later in het jaar gingen er geruchten over ontslagen bij Naughty Dog en de mogelijkheid dat de ontwikkeling van de game was stopgezet.

"Terwijl we in de volledige productie zaten, werd de ongelooflijke schaal van onze ambitie ons helder. Om The Last of Us Online uit te brengen en te blijven ondersteunen zouden we onze gehele studio in de jaren na release moeten inzetten om content uit te blijven geven, wat een behoorlijke impact zou hebben op de ontwikkeling van toekomstige singleplayergames. We hadden dus de keuze uit twee mogelijkheden: een volledige live-service gamestudio worden of ons blijven richten op singleplayer verhalende games waar Naughty Dog bekend om staat."

Het mag voor zich spreken dat de studio voor die tweede optie heeft gekozen. Het bedrijf laat weten meer dan één "compleet nieuwe singleplayergames" in ontwikkeling te hebben, en in januari komt er een PS5-remaster uit van de tweede The Last of Us-game.

De afgelopen jaren is er onder PlayStation Interactive Entertainment-directeur Jim Ryan - die komend jaar vertrekt - een nieuwe strategie ingezet met een focus op live-service. In eerste instantie was het de bedoeling dat er tot en met maart 2026 twaalf verschillende live-service games door het bedrijf zouden worden uitgegeven, maar zes zijn inmiddels vertraagd tot ergens daarna. Waarschijnlijk viel The Last of Us Online ook onder een van die twaalf games. Het is niet bekend of het vertrek van Ryan te maken heeft met de huidige situatie rondom live-service op PlayStation.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een chaos daar toch bij Sony de laatste tijd. Jammer voor de fans. Ik zag online toch aardig wat mensen die uitkeken naar deze game. Ze hadden het op zijn minst nog in kleinere vorm als gratis dlc voor TLOU 2 kunnen uitbrengen in plaats van volledig annuleren. Gewoon als fanservice. Genoeg mensen die zich ermee hadden vermaakt dan. Gemiste kans imo.

-3

Hahaha. ja want zo werkt dat ook, een grote online multiplayer game met de benodigde server infrastructuur gewoon "even" in verkleinde vorm uitbrengen als gratis DLC. Zelfs als het al mogelijk was om dat om te bouwen zou dat ook weer zoveel resources kosten dat ze net zo goed door hadden kunnen gaan.

2
test

Dat is dan ook precies het punt. Als ze toch al een heel stuk hebben gemaakt, waarom het dan niet gratis uitbrengen als fanservice en er verder niet aan werken. En ja, dat is wel degelijk mogelijk en gangbaar. Ik begrijp niet helemaal wat je daar grappig aan vind?

-1

Wat ik daar grappig aan vond is dat het een heel andere game is, met de daarachter liggende benodigde infrastructuur. En t is nou juist DIE infrastructuur die ze niet willen en kunnen onderhouden. DAAROM is die gecancelled. Jij haalt een simpele multiplayer component door de war met een volle online game. En dat is nog niet eens rekening houdend met dat ze wellicht wel een stuk hebben gemaakt, maar wie zegt dat datgene uberhaubt in speelbare staat is? Dus ja, wat ik grappig vind is de aanname dat dat zomaar effe kan. Effe als gratis DLC uitbrengen.

[Reactie gewijzigd door Yennila op 15 december 2023 - 11:25]

0

Ik weet niet of je weet hoe software werkt, maar je kan er niet even een schaar doorheen halen en het als “DLC” uitgeven. Dit was een game op zich zelf namelijk. Enige wat ze kunnen doen is alles wat ontwikkeld is qua tech of assets, gebruiken in aankomende games. Er gaan ook al jaren geruchten dat ze aan een nieuwe IP werken namelijk.

-1

Dat kan inderdaad wel. Dat is oa hoe overwatch is ontstaan. Uit de resources van t gecancelde project titan.

0
test

Dat was het niet het zou een onderdeel worden van de game en zou later uitkomen, toen werd het standalone dus ja kan wel zeker als dlc uitgebracht worden want het bevat al dingen van de bron code van de game

0
test

Ik prefereer meer de singleplayer avonturen. Vooral die met de ouderwetse lineaire structuren. Maar dit is zoals Ryakuya hierboven zegt een gemiste kans. Ik mis ook wel een multiplayer avontuur in een setting van een van de PlayStation exclusives. Was Killzone Shadow Fall (PS4) niet de laatste grote game met een degelijke multiplayer? Als we The Last of Us Remaster en de Gran Turismo's even niet meerekenen? Toch wel zeer teleurstellend op dat vlak.

2
test

Je vergeet de gratis Legends modus voor Ghost of Tsushima. De multiplayer van Uncharted 4 was ook tof.

[Reactie gewijzigd door obi-twan kenobi op 15 december 2023 - 09:26]

0
test

Ja maar bungie zei dat het niet tof is dus luisterd Jim en Herman er na. Terwijl bungie ze doelen niet eens bereikt kwa sales en naughty dog hit na hit afleverd al sinds ps1 tijd. Snap niet waarom men bij Sony bungie zo hoog heeft zitten want Activision trok de stekker er al uit omdat ze met destiny doelen niet haalde en kennelijk alleen lukte ze het ook niet en vond hun laaste halo games ook niet zo bijzonder kwa multiplayer.

-1

Zei Bungie dat? Ik heb nooit een statement van zowel Bungie als Sony gezien hierover. We weten helemaal niks over wat voor invloed Bungie had. Bungie kan geen projecten stoppen, maar wel advies geven. Sony of Naughty is nog altijd de gene die hier over kan beslissen. journalisten hebben niks anders gedaan dan speculeren zonder enige vorm van bewijs.

-1
test

@EERIES OFFICEEL is dit nooit gezegd nee. Maar Sony heeft wel gezegd dat bungie mee keek naar hun projecten en hun kennis ging delen en kijken hoe of wat bij Sony interne studios, toen kwamen de berichten (geruchten) dat ze (bungie) geen brood zagen in de game kwa skins verkopen en wat gebeurt er nu game is gecancelt. Je hoeft geen officiële berichten te krijgen maar je kan wel zien dat er meer speelt en ook Jim die op eens stopt andere top mensen die na jaren van dienst weg gaan en als je dan david jaffe hoort zijn deze mensen allemaal ontslagen vanwege hun live service visie. Ze wouden gewoon te veel een fortnite of een cod. Hebben en dat lukt niet zomaar.

0

Aanbevolen voor jou